In deze gloednieuwe clip van de horrorfilm Death Note, de live-action Netflix Original gebaseerd op de Japanse manga, krijgen we een eerste blik op Willem Dafoe’s rol als de duistere Ryuk.

Article continues after the ad

Dodelijk boekje

In Netflix’ Death Note vindt de scholier Light Turner een mysterieus boek. De personen wiens namen in dit boek worden geschreven, komen niet veel later gruwelijk aan hun einde. Light besluit de krachten van het boek in te zetten tegen criminelen, maar al snel loopt het gierend uit de hand. De politie die Light verdenkt van moord is nog maar het minste van zijn problemen!

Grote namen

Het duistere creatuur Ryuk, god van de dood, wordt gespeeld door niemand minder dan Willem Dafoe. Hoofdrolspeler Nat Wolff zagen we eerder in The Fault in Our Stars. Regisseur Adam Wingard tekende eerder voor horrorfilms als You're Next, The Guest en Blair Witch.

Controversie

De film waarin blanke acteurs in de hoofdrol spelen van de populaire Japanse manga/anime veroorzaakte nogal wat controverse door deze ‘whitewashing’. Of de fans blij zullen zijn met deze adaptatie, merken we binnenkort. Death Note is vanaf 25 augustus te zien op Netflix!