Genoten van Dreamgirls en What’s Love Got To Do With It? Sister Sledge krijgt een eigen, muzikale film!

Article continues after the ad

De details over de film zijn nog vaag. De film, Life Song, wordt gebaseerd op de autobiografie van Kim Sledge, die binnenkort verschijnt. Zangeres Joni Sledge overleed in 2017, de resterende Sisters hebben de autobiografie al gelezen, en hun goedkeuring voor de film gegeven.

De zangeressen timmerden sinds 1971 aan de weg, maar wisten het grote publiek niet te bereiken. De toekomst van Sister Sledge was erg onzeker; de zingende zussen stonden lange tijd alleen maar in voorprogramma’s, waardoor de sfeer er niet beter op werd.

Chic!

Pas in 1979, nadat ze in contact waren gekomen met Nile Rodger en Bernard Edwards (Chic), begon het balletje echt te rollen. Sister Sledge scoorde wereldhits met o.a. We Are Family, Lost In Music en He’s The Greatest Dancer. 

Hier zien en horen we de zussen in het goede oude Toppop!

Sister Sledge hoorde ineens tussen bekendheden als The Jackson Five, James Brown en Elton John. Hoewel de roem inmiddels vervaagd is, treden de drie overgebleven zussen nog steeds op onder de naam Sister Sledge.

Een releasedatum is nog niet bekend, maar muziekliefhebbers hebben wat om naar uit te kijken. Naast Bohemian Rhapsody, bijvoorbeeld!