Miljuschka Witzenhausen in Jinek op RTL 4

Tv-kok en Wie is de Mol?-deelneemster Miljuschka Witzenhausen maakte afgelopen weekend enorm veel indruk met een 'eerlijke' foto van haar lichaam. Gisteren mocht ze bij Jinek vertellen over deze actie en ook nu krijgt ze weer een en al liefde voor deze body positivity.

Article continues after the ad

"Sapperdeflap, hier gaan we vetrol", zo blikte Miljuschka terug op het moment nét voor ze haar veelbesproken beeld op Instagram zette. Ze wilde zich hiermee verzetten tegen het 'perfecte beeld' op sociale media. "Als je kijkt naar de gemiddelde maat in Nederland, is dat 40/42, niet 34/36", zo vertelde ze bij Jinek.

Skippybal-billen

Volgens Miljuschka streven veel vrouwen online perfectie na, gaan ze te pas en te onpas aan de slag met fillers en ingrepen én creëren ze een 'irreële bubbel'. "Met een cup van weet ik veel waar en een bil van skippybal-formaat." Volgens de RTL Boulevard-deskundige is dit niet het 'het gros van Nederland'. "En toch probeert iedere vrouw zich daar - als je dat constant tot je krijgt - aan te meten."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eerlijke foto Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen. Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld. Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizzas en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker. Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond word. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit in een bubbel van irreëel beeld. Het summum voor de jeugd is nu beroemd en rijk te worden via social. Maar dat is vaak niet gebaseerd op talent maar op uiterlijk wat resulteert in een ingreepje hier en daar, dure merkkleding en photoshop. Dus wil ik je vragen om jouw eerlijke foto te delen. Zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld. Deel het aub met #eerlijkefoto zodat ik het kan zien en zichtbaar kan maken. SIDENOTE!! Ik weet dat ik eraan bijdraag doordat ik voor mijn werk vaak shoots heb waar ik extra mooi word gemaakt door een team. Maar it takes an army. Dat is niet reëel, niet het echte leven. Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn makeuploze hoofd rond.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Reacties

Op het originele Insta-bericht kreeg Miljuschka al bakken met positieve feedback. Ook na haar optreden in Jinek vliegen de complimenten je weer om de oren. Het is even één en al liefde op twitter. En dat is toch best een unicum! "Je bent prachtig", zo vindt kijker Nina. "Het is megabelangrijk dat je dit bespreekbaar maakt, maar wat je uitstraalt is nog veeeeeel belangrijker en dat is wat je écht mooi maakt."

Uitzending gemist? Je kunt Jinek hier terugkijken.