De geruchten gingen al een tijdje dat Rami Malek en Lucy Boynton, die in de bizar succesvolle biopic Bohemian Rhapsody de rollen van Freddie Mercury en zijn geliefde Mary Austin spelen, ook in het echt een setje zijn. Maar nu is het ook officieel, want Malek heeft nu voor het eerst openlijk naar Boynton gerefereerd als zijn geliefde.

Article continues after the ad

Een Breakthrough Performance Award winnen, terwijl je al jaren meedraait?!

Donderdag 3 januari mocht de acteur die voor zijn rol als de Queen-frontman al veel lof heeft ontvangen een Breakthrough Performance Award in ontvangst komen nemen op het Filmfestival van Palm Springs. Wel een beetje raar dat hij in deze categorie überhaupt genomineerd was, want na drie seizoenen van Mr. Robot (waarvoor hij al een Emmy Award won en twee Golden Globe-nominaties versierde) is Rami toch bepaald geen nieuwkomer meer. Maar goed, in zijn dankwoordje maakte hij van de gelegenheid gebruik om zijn liefde voor Lucy openbaar te maken. “Bedankt Lucy Boynton, je was mijn bondgenoot, mijn vertrouwelinge, je bent mijn liefde, ik waardeer je zo ontzettende veel”, zo onthulde Rami in zijn acceptatiespeech.

 

Voor wie Bohemian Rhapsody om wat voor reden dan ook nog niet gezien heeft en zich nu afvraagt “Huh? Grote liefde? Freddie Mercury was toch gay?” leggen we het nog even uit: voordat de flamboyante rockzanger erachter kwam dat hij toch meer op mannen viel, had hij in de jaren zeventig jarenlang een relatie met Mary Austin. Ze waren zelfs verloofd. Nadat het stel uit elkaar ging bleef Austin nog tot de dood van Mercury zijn beste vriendin.