Het lichaam van Glee-actrice Naya Rivera is gevonden door de Amerikaanse politie. Naya Rivera verdween eerder deze week op het Piru-meer, waar ze een boottochtje maakte met haar vierjarige zoon Josey Dorsey.

In eerste instantie wist de Amerikaanse entertainmentsite TMZ (op basis van anonieme bronnen) te melden dat het geborgen lichaam inderdaad van de verdwenen Rivera was. Hoewel de politie later op de avond een persconferentie houdt, is het nieuws inmiddels bevestigd tegenover meerdere Amerikaanse bronnen.

Nadat Naya op 9 juli verdween kamde de politie van de Ventura County Sheriff’s Department de omgeving van het meer uit, en werd in het meer door duikers met sonarapparatuur gezocht. Toen er zaterdag 11 juli nog geen enkel teken van de actrice was gevonden, ging de politie ervan uit dat Rivera verdronken was in het Piru-meer.

Article continues after the ad

Hoop doet leven, en wereldwijd weigerden Glee-fans te accepteren dat Naya Rivera (hoogstwaarschijnlijk) verdronk in het Piru-meer. Ook haar oud-collega’s hoopten op een wonder, maar nu blijkt dat dit helaas niet zo mocht zo zijn.

Naya Rivera gevonden

De politie kwam het lichaam van Naya Rivera op het spoor door een foto die de actrice ongeveer een uur voor haar verdwijning naar een familielid stuurde. De foto werd gemaakt in een inham van het Piru-meer, en waarschijnlijk is haar bootje weggewaaid terwijl ze aan het zwemmen was. Haar zoontje was op dat moment aan boord, maar Rivera wist het vaartuig niet meer te bereiken.

Het Piru-meer is volgens de politie dichtbegroeid onder het wateroppervlak, en zwemmers lopen het risico om verstrengeld te raken tussen de waterplanten. Rivera zwom samen met haar zoontje in het meer, maar nadat Josey aan boord klom van de boot verdween zijn moeder onder water, en kwam niet meer boven. Door de moeilijke omstandigheden, en het slechte zicht, verliep de zoektocht naar de Glee-ster moeizaam.