Waar Liam Neeson ook gaat, wordt hij achtervolgd door boeven! Als Albanese schurken z’n dochter niet ontvoeren, kapen terroristen z’n vliegtuig wel. In The Commuter hebben boeven het voorzien op Neesons trein. Leren ze het dan nooit?

Article continues after the ad

Verzekeringsagent Michael Woolrich (Liam Neeson) heeft een bijzonder overzichtelijk leven. Hij neemt al tien jaar dezelfde trein naar zijn werk, en kent zijn medepassagiers zowat bij naam. Als een mysterieuze vrouw (Vera Farmiga) hem geld biedt om iemand aan boord te vinden, stapelen Woolrich’ problemen zich razendsnel op.

The Commuter is geregisseerd door Jaume Collet-Sera. Neeson en Collet-Sera werkten eerder aan Non-Stop, waarvan The Commuter wel wat wegheeft. Neeson speelt in deze film een air marshall die ervan wordt verdacht een vliegtuig te willen kapen.

Eindstation

Volgens Neeson is dit één van de laatste keren dat we ‘m nog als actieheld kunnen zien. Een tijdje geleden vertelde hij dat iedereen hem gewelddadige rollen aanbiedt, sinds het succes van Taken. Liam Neeson wil stoppen met actiefilms vóór zijn leeftijd (65) het allemaal té ongeloofwaardig maakt.

Na The Commuter, die op 11 januari in de bioscoop draait, zit Neeson nog in één (komische) actiefilm: Hard Powder. In deze remake van Kraftidioten, neemt een sneeuwploegmachinist (Neeson) wraak op de boeven die zijn zoon vermoordden. Wanneer Hard Powder te zien is, is nog niet bekend.