lex uiting rtl boulevard excuses

Gisteren werd de islamrel rondom de Meilandjes besproken in RTL Boulevard. In de uitzending versprak Lex Uiting zich lelijk. Vandaag maakt hij excuses voor zijn ‘slip of the tongue’.

Islamrel rondom de Meilandjes

RTL Boulevard berichtte gisteravond over de islamrel rondom de Meilandjes, waardoor steeds meer bedrijven de samenwerking met de familie stopzetten. Angela de Jong sprong in de bres voor de familie. Toen de situatie aan de desk besproken werd, versprak co-host Lex Uiting zich lelijk. Hij noemde een hoofddoek namelijk een ‘kopdoek’. “Voordat we deze uitzending gaan beginnen, willen we eerst even terugkomen op iets dat hier gisteravond aan de desk gebeurde”, opende Bridget Maasland zojuist de uitzending. “Want het ging eventjes bij jou helemaal mis”, zegt ze tegen Lex. “Ja, ik maakte een fout”, zo geeft hij toe.

'Slip of the tongue'

Ik noemde een ander woord voor hoofddoek. (…) Het was een slip of the tongue”, zo stelt Lex. “Ik wil daar oprecht excuus voor maken. Ik heb het nooit zo bedoeld. Het is ook niet mijn bedoeling om mensen of culturen uit te sluiten, of te veroordelen, helemaal niets zelfs. En daarom bij deze nogmaals, wil ik die woorden graag terugnemen. En ja, oprecht mijn excuses aanbieden voor de consternatie.” Bridget vraagt hem vervolgens even recht in de camera te kijken, waarna Lex zijn woorden herhaalt: “Sorry, het was niet de bedoeling."

Article continues after the ad

RTL Boulevard is elke dag rond 18:35 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.