Marco van Basten, serie

Het leven van voetbalfenomeen Marco van Basten wordt een internationale dramaserie. Producent Hollands Licht heeft de rechten gekocht van zijn autobiografie Basta en werkt momenteel aan de verfilming van het boek.

Barry Atsma

Het is nog niet bekend wie Marco mag gaan spelen, maar we weten wel dat Barry Atsma bij het project betrokken is. De acteur gaat aan de slag als creative consultant.: “Marco is voor mij een onbetwiste held. Maar ik heb hem ook leren kennen als ene fascinerend karakter vol tegenstrijdigheden. Extreem ambitieus, geniaal en veeleisend, maar ook kwetsbaar, zoekend en ontroerend oprecht.”

Van boek naar serie

In het bestseller boek Basta vertelt Marco over zijn jeugd, de relatie met zijn ouders en de hoogtepunten uit zijn carrière zoals het EK '88. Het zou geen dramaserie zijn zonder dieptepunten, dus ook zijn problemen met zijn enkel en financiële tegenslagen komen aan bod.

Article continues after the ad

Tussen Het Diner het Flikken Maastricht

Het levensverhaal van de voetbalheld is in goede handen bij Hollands Licht. De productiemaatschappij maakte eerder al toptitels zoals De Marathon, Het Diner, Flikken Maastricht en de nieuwe dramaserie van Halina Reijn en Carice van Houten: Red Light.

Wanneer de opnames van start gaan is nog niet bekend. Tot die tijd hebben we een hoop andere serie-tips voor je, waaronder die van Netflix, Disney+ en Videoland