Het leven van Colonel Tom Parker, pseudoniem van de Bredase Dries van Kuijk, wordt verfilmd! Parker was decennia lang manager van Elvis Presley.

Article continues after the ad

Tom Parker

De film wordt gebaseerd op het boek The Colonel: The Extraordinary Story of Colonel Tom Parker and Elvis Presley van schrijfster Alanna Nash. Spencer Proffer, Steve Binder en Joe Berlinger produceren de film. Het trio werkte al eerder aan muziekfilms waarin ook Elvis een cruciale rol speelde.

‘Het echte verhaal’

Binder werkte in het verleden zelfs samen met Parker bij het produceren en regisseren van een NBC-special over Elvis. "Het echte verhaal van The Colonel is nooit verteld. Ik beloof je dat je op het puntje van je stoel gaat zitten", aldus Binder.

Moord?

Tom Parker emigreerde als twintigjarige zonder papieren naar de Verenigde Staten. Hij was de manager van Elvis Presley vanaf 1955 tot aan diens dood in 1977. Zijn hele leven lang bleef hij zwijgen over zijn Nederlandse afkomst. De geruchten gaan dat hij iemand in Nederland zou hebben vermoord en daarom zijn mond hield over zijn achtergrond. Parker overleed in 1997, op 87-jarige leeftijd, in Las Vegas.