Cloverfield, film

Fans van de originele sciencefictionfilm Cloverfield uit 2008 moeten nu hun oren en ogen goed openhouden. Zojuist is namelijk aangekondigd dat producer J.J. Abrams in samenwerking met Joe Barton en Paramount bezig is met een vervolg! 

Article continues after the ad

Dit meldt entertainmentwebsite The Wrap.

Nieuwe manier van filmen

De originele Clooverfield-film (2008) vertelde het verhaal van een groep jonge New Yorkers die op een reddingsmissie gingen om hun vriend te redden te midden van een mysterieuze, onbekende monsteraanval. De film gooide hoge ogen door de manier van filmen die identiek was aan The Blair Witch Project. Maar helaas, wie dacht dat dit ook bij het vervolg zou zijn, moeten we helaas teleurstellen: volgens bronnen van The Wrap kiezen ze ditmaal voor een andere (en hedendaagse) manier van filmen.


Voortborduren op deel één

De echte fans van de Cloverfield-films weten misschien dat er in het verleden al twee keer eerder een 'soort van' vervolg op is geweest, namelijk 10 Cloverfield Lane en The Cloverfield Paradox. Deze films speelden zich hetzelfde universum af, maar waren geen uitbreiding op de originele film. De zojuist aangekondigde film moet dat - volgens bronnen van The Wrap - wel doen. Dat belooft wat, al zal de voormalig regisseur Matt Reeves dan geen onderdeel zijn van deze productie.

Wanneer het vervolg op Cloverfield (2008) te zien is, is vooralsnog onbekend.