Als het aan regisseur Richard Donner ligt, gaat de vijfde Lethal Weapon-film er toch wel komen. Drie maanden eerder riep hij nog dat de plannen rond een nieuw filmavontuur van agenten Riggs en Murtaugh afgeblazen waren. Maar nu gloort er weer hoop voor fans van de actieserie.

Article continues after the ad

“De vijfde komt eraan!”

Donner vertelde het goede nieuws tussen neus en lippen door toen hij te gast was bij een podcast. Toen presentator Gilbert Gottfried de filmografie van zijn gast doornam en hij bij de Lethal Weapon-reeks aanbelandde riep de filmmaker: “En de vijfde komt eraan!” In februari riep de regisseur nog in een andere podcast dat de film er niet meer ging komen. Als reden voerde hij toen aan dat de studio moeilijk deed. Er is dus in de afgelopen drie maanden iets gebeurd waardoor Donner weer vertrouwen in het project heeft gekregen.

Mel Gibson en Danny Glover hebben er nog steeds zin in

Hoofdrolspelers Mel Gibson en Danny Glover hadden eind vorig jaar al aangegeven wel zin te hebben om nog een vijfde keer Riggs en Murtaugh te spelen. Richard Donner dook niet lang daarna weer in een podcast op (doet die man ook nog iets anders dan de hele tijd in podcasts zitten?) en vertelde toen dat de beide hoofdrolspelers ook al daadwerkelijk toegezegd hadden dat ze weer van de partij zouden zijn.

Stifler

Wellicht dat de populariteit van de Lethal Weapon tv-serie een eventueel vijfde deel er waarschijnlijker op maakt. Die serie is momenteel volop in het nieuws vanwege het ontslag van hoofdrolspeler Clayne Crawford, en vanwege de creatieve oplossing die de makers hier op hebben gevonden: Sean William Scott, beter bekend als Stifler uit American Pie, gaat hem in het derde seizoen van der serie vervangen. Hij gaat echter de broer van Martin Riggs spelen, die ook toevallig agent is!

Lethal Finale

Al sinds het uitkomen van de vierde Lethal Weapon-film in 1998 gaan er geruchten over een eventueel vijfde deel. Een titel heeft Donner al: de film moet Lethal Finale gaan heten, en de filmmaker belooft dat de film “erg duister” zal worden. Nou moeten ze toch wel een beetje opschieten want de filmmaker is al 88 jaar oud. Net als inspecteur Murtaugh wordt Donner dus onderhand “too old for this sh*t”.