Paramount heeft miljoenen neergelegd voor de filmrechten van de biografie van Leonardo da Vinci, die gespeeld zal worden door Leonardo DiCaprio.

Article continues after the ad

Walter Isaacson

Volgens Deadline waren Paramount en Universal in een hevige biedoorlog verwikkeld om de rechten van het boek van Walter Isaacson. Dezelfde auteur schreef eerder Steve Jobs, dat door Danny Boyle werd verfilmd met Michael Fassbender in de hoofdrol. Isaacson schreef ook bestsellers over Benjamin Franklin en Albert Einstein, waarvan de laatste ook al naar het scherm werd gebracht: in de serie Genius van National Geographic speelde Geoffrey Rush de geniale natuurkundige.

Alle reden dus om aan te nemen dat ook dit werk van Isaacson tot een mooie verfilming kan leiden, wat de strijd tussen de filmstudio's verklaart. Naar verluidt heeft Paramount aan het langste eind getrokken door een bedrag van zeven cijfers neer te leggen.

Leonardo = Leonardo

Volgens hetzelfde Deadline heeft acteur Leonardo DiCaprio zijn voornaam gekregen omdat zijn moeder hem als ongeboren baby voor het eerst voelde schoppen terwijl ze naar een schilderij van Leonardo da Vinci keek. Dat maakt het nieuws dat hij 43 jaar later de rol van de Florentijnse alleskunner op zich neemt alleen maar leuker.

DiCaprio zal ook als producer bij de film betrokken zijn. Verdere details zijn nog niet bekend, maar delen we natuurlijk met je zodra ze ons bereiken!