Regisseur Martin Scorcese en Leonardo DiCaprio werken samen aan een film over Theodore Roosevelt. DiCaprio speelt de populaire Amerikaanse president, die net als hij een groot hart had voor de natuur.

Article continues after the ad

Roosevelt

Weinig Amerikaanse presidenten spreken zó tot de verbeelding als Theodore Roosevelt. Op z’n 42ste werd hij de jongste president ooit, nadat zijn voorganger William McKinley werd vermoord. Roosevelt opende de nationale parken in de VS, en hield een anderhalf uur durende toespraak nadat hij was neergeschoten!

De president was de eerste Amerikaan die een Nobelprijs voor de Vrede ontving, voor zijn bemiddeling in de Russisch-Japanse Oorlog. Aan Roosevelt danken we ook de term ‘teddybeer’, omdat hij tijdens een jachtpartij weigerde een kleine beer dood te schieten. Zelf vond hij de bijnaam Teddy maar irritant… Naar verluidt zal de film zich vooral richten op Roosevelts inspanningen voor het behoud van de natuur.

Gouden duo

Een veelbewogen leven dus. Daar kunnen Scorcese en DiCaprio vast mee uit de voeten! De twee werken graag met elkaar samen, zoals in Gangs of New York, The Aviator, The Departed en The Wolf of Wall Street.

De acteur en regisseur speelden al langer met het idee van een biopic over Theodore Roosevelt, maar het project belandde in de ijskast. Wanneer de film verschijnt is nog niet bekend.