About Time

Inmiddels kan de zonnebril (soms) weer uit de kast, staan de narcissen en hyacinten in bloei en sloven de vogels zich uit om elkaar te versieren. De lente hangt in de lucht en bij deze 5 films krijg je gegarandeerd lentekriebels!

1. Pride and Prejudice

Als er één film is waar de liefde vanaf spat, is het Pride and Prejudice wel. Een klassiek, romantisch verhaal dat plaatsvindt in het Engeland aan het eind van de achttiende eeuw. Prachtige pastelkleurige jurken, met zon overgoten valleien, en niet te vergeten Keira Knightley die schittert in de hoofdrol.

 

Article continues after the ad

2. Bambi

Als we het dan toch over klassiekers hebben, kan Bambi natuurlijk niet ontbreken. Menig kind heeft een trauma opgelopen aan het zielige verloop van het verhaal. Maar we kunnen wel zeker zeggen dat je van deze film - nostalgische gevoelens en al - de lente helemaal in je bol krijgt.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

 

3. Spring breakers

In Amerika betekent de lente voor studenten maar één ding: spring break! In Spring Breakers hebben vier beste vriendinnen (Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Selena Gomez en Rachel Korine) er alles voor over om op vakantie te kunnen gaan. Ze overvallen een wegrestaurant en vertrekken naar Florida. Maar al snel komen ze in de meest bizarre situaties terecht.  

 

4. About time

Om nog even in de romantische sferen te blijven: About Time is een film om bij weg te zwijmelen. Op zijn 21e verjaardag krijgt Tim (Domnhall Gleeson) te horen dat hij kan tijdreizen. Hij gebruikt zijn nieuwe gave om een vrouw (Rachel McAdams) voor zich te winnen. Helaas voor Tim is daten via tijdreizen niet ideaal…

 

5. Big Fish

Tim Burton’s Big Fish uit 2003 is een film die tijdens de lente niet mag ontbreken. Het verhaal gaat over Edward Bloom (Ewan McGregor): een man die bijna iedereen weet te charmeren door de grootste fantasieverhalen over zichzelf te vertellen. Big Fish is een sprookje voor volwassenen. Ideaal als je even wil ontsnappen aan de realiteit.

Wil je naast Bambi genieten van nog meer Disney pareltjes? Speciaal voor jou hebben we de 10 beste Disney+ films op een rijtje gezet. Ook kun je altijd even onze recensies checken voordat je begint met kijken.