Hoe zit het met Han Solo?

Was Han Solo in Star Wars: The Rise Of Skywalker een hallucinatie? Een Force-geest of een herinnering van Kylo Ren? Harrison Ford geeft het antwoord. Soort van.

Na The Rise Of Skywalker vroegen veel Star Wars-fans zich af hoe het nou precies met de kleine rol van Han Solo. Solo werd in The Force Awakens gedood door Kylo Ren, maar keerde in de nieuwste film terug om zijn zoon te vergeven.

Is Han in de film een soort ‘Force-geest’, zoals Jedi-meesters Obi-Wan Kenobi, Yoda en Anakin Skywalker? Wordt hij door het heelal geprojecteerd, zoals Luke Skywalker deed in The Last Jedi? Harrison Ford… weet het eigenlijk ook niet!

Article continues after the ad

USA Today interviewde Ford voor zijn nieuwe film Call Of The Wild, en stelde terloops een paar vragen over Star Wars. Fords haat-liefdeverhouding met de ruimtefantasy is legendarisch, en zijn antwoord dus ook!

‘Toen J.J. Abrams me vroeg om in de film te spelen dacht ik: Je maakt een grapje! Ik ben dood! Hij zei: Het wordt geweldig, dus ik dacht okee, ik doe wel mee. Jij had het ook gedaan als J.J. je zou vragen, omdat het een heel overtuigende man is. Ik denk dat de scène goed past in de film en belangrijk is voor de rol van Adam Driver. Het is sowieso altijd geweldig om met hem te spelen.’

Star Wars: The RIse Of Skywalker

Maar hoe zit het nou écht met Han Solo? Ford blijft iedereen het antwoord schuldig. ‘Een Force-geest? Ik weet niet wat dat is; niet verder vertellen. Ik heb geen fucking idee wat een Force-geest is, en het interesseert me ook niet.’ Voor het geval je nog twijfelde: Harrison Ford is inmiddels wel klaar met Star Wars!

In The Call Of The Wild speelt Harrison Ford John Thornton; een goudzoeker die een mishandelde hond onder zijn hoede neemt. De film draait deze week in de bioscoop!

We moeten het Harrison Ford maar vergeven. Wij hadden na afloop van The Rise Of Skywalker óók wat vraagjes.