Leco van Zadelhoff

Sterrenstylist Leco van Zadelhoff hoeft van RTL Boulevard niet in quarantaine. Eerder deze week ontstond er wat ophef over een foto van Leco met RTL-baas Sven Sauvé, waarin de heren géén 1,5 meter afstand hielden.

Article continues after the ad

En RTL’s algemeen directeur stak na de ophef over het inmiddels verwijderde kiekje direct de hand in eigen boezem: hij werkt nu twee weken vanuit huis. Als grote baas kun je natuurlijk niet anders wanneer één van de eigen sterren – dan hebben we het natuurlijk over GTST-acteur Ferry Doedens - dat óók moest na het overtreden van de corona-regels van RTL. Voor Leco… geldt dat echter niet!

Sven Sauvé

Leco niet in quarantaine

De bekende kapper en stylist hield geen afstand op de foto met Sven en twee vriendinnen. Gisteren zat Leco toch weer als deskundige in RTL Boulevard, twee dagen na de ophef, en presentatrice Marieke Elsinga vroeg ‘m ernaar. Wáárom Leco er toch zit is eigenlijk ook best begrijpelijk!

Contactberoep

Leco was bereid om zijn verantwoording te pakken. “Als de beslissing is vanuit Boulevard om het twee weken niet te doen, dan respecteer ik dat natuurlijk.” Zover hoefde het niet te komen. Leco werkt natuurlijk als haarstylist en zit al tijden op iedereens lip. “Al drie weken werk ik bijna dag en nacht om wat schade in te halen aan haar en make-up. Dat mag ik zonder verplicht mondkapje, maar dan mag ik niet op de foto met die mensen. Dat was een beetje een soort van dubbele discussie. We hebben het erover gehad en uiteindelijk is besloten dat ik gewoon aan de desk kan komen.

Spijt

Een logische uitleg, zou je denken, maar toch heeft Leco spijt van de selfie. Hij zou ‘m met de kennis van nu niet meer posten. “Ik wil hierbij wel zeggen: het is niet oké, hoe je het wendt of keert. Je moet het niet doen en ik heb ook een verantwoordelijkheid. Ik praat er hier ook over aan de desk, dus het is een hele domme gedachtegang om dat te doen.