Enoch Foster heeft twee echtgenotes, legt het aan met een mogelijke derde, en verwacht binnenkort zijn zeventiende baby.

Article continues after the ad

The Polygamists

In The Polygamists worden Amerikaanse gezinnen gevolgd die qua samenstelling een beetje vreemd aandoen als je zelf geen fundamentalistische mormoon uit Utah bent. Enoch Foster staat aan het hoofd van zo'n gezin. Hij heeft al twee vrouwen en zestien kinderen, een zeventiende is op komst, en Enoch heeft blijkbaar nog genoeg energie en liefde over om de familie nóg verder uit te breiden. Hij overweegt een derde vrouw ten huwelijk te vragen, en omdat een groot gezin veel respect oproept binnen de mormoonse gemeenschap, zou dit plan hem ook wat dat betreft geen windeieren leggen.

Familievergadering

Zo'n extra huwelijk heeft natuurlijk de nodige gevolgen. Enoch slaapt nu om de beurt bij zijn twee vrouwen en hun kinderen, en zou in de nieuwe situatie nog maar eens in de drie nachten komen overnachten. Enoch belegt een familievergadering om te vragen hoe iedereen erover denkt. In de video hierboven zie je hiervan alvast een fragment.

Je ziet The Polygamists: Three Wives, One Husband vanavond om 22:45 uur op NPO 3.