Vanavond om 22:00 de eerste aflevering op FOX

Zo late night is 22:00 nog niet, maar we wilden de kans niet laten glippen om de geweldige serie This Is Us nog eens aan te prijzen. FOX zendt vandaag de pilot uit.

This Is Us

In die eerste aflevering van This Is Us zien we een aantal mensen, die allemaal op dezelfde dag 36 worden. Hoofdpersonages zijn in ieder geval de nieuwbakken ouders Rebecca en Jack; Kevin, die niet weet wat hij met zijn acteercarrière moet; Kate, die worstelt met haar gewicht en Randall, die een succesvol en gelukkig leven leidt, dat op het punt staat omgegooid te worden.

Voor vrouwen én mannen

Goed, we kunnen niet teveel verklappen. Hoe de serie in elkaar zit en hoe de personages zich tot elkaar verhouden, daar kom je vanavond deels achter. Er wordt in ieder geval veel met flashbacks gewerkt, wat het lekker levendig houdt. Houd je van het sfeertje van Grey’s Anatomy of Gilmore Girls, dan zit je zeker goed met This Is Us en niet alleen omdat Milo Ventimiglia erin zit. Dit betekent overigens niet dat het een typische vrouwenserie is, mannen zullen ook zeker van de show genieten. 

Seizoen 1 op FOX

This Is Us werd genomineerd voor drie Golden Globes, won de People’s Choice Award voor Favorite New TV Drama en de Critics’ Choice TV Award voor Most Exciting New Series. Het zou ons niet verbazen als er ook een paar Emmy’s gereserveerd worden voor This Is Us. Het eerste seizoen bestaat uit achttien afleveringen. Met wekelijks een aflevering wordt dat niet bingewatchen, maar gewoon lekker achttien weken lang elke dinsdagavond om 22:00 afstemmen op FOX. 

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.