Later op de avond zie je op dezelfde zender het concert Vreemde Kostgangers, maar eerst kun je zien hoe het er achter de schermen van de theatertour met Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot aan toe ging. Onze latenight-tip: Het Uur van de Wolf.

Article continues after the ad

Vreemde Kostgangers

Muziekgrootheden Boudewijn de Groot, George Kooymans (Golden Earring) en Henny Vrienden (Doe Maar) touren door het hele land met Vreemde Kostgangers. Een samenwerking die voortkomt uit een eenmalig optreden als verrassing voor Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk en uitmondde in een concertreeks. Suzanne Raes hield de heren achter de schermen scherp in de gaten en maakte een documentaire, waarin we ze grappen zien maken, kibbelen, maar vooral: muziek maken.

Het Uur van de Wolf

De concertregistratie, die na Het Uur van de Wolf uitgezonden wordt, is opgenomen in Carré. De Groot, Kooymans en Vrienten spelen naast nummers die we van hen individueel al kennen, ook nieuwe liedjes, die ze samen met hebben geschreven. Het Uur van de Wolf zie je om 22.40 op NPO2. Om 23.35 volgt het concert Vreemde Kostgangers.