Lars in Married at First Sight

Married at First Sight-deelnemers Lars en Lizzy hadden de hoogste 'matchscore' van dit seizoen, maar toch barstte hun huwelijksbom tijdens het veelbesproken koppelsweekend. Wij belden met Lars om te vragen hoe het nu - zo'n vier maanden na de laatste opnames - met 'm gaat.

Lees hier ook ons interview met MAFS-kandidaat Rein.

"Het gaat hartstikke goed", vertelt de Bredase politieagent opgewekt. Hij is enorm opgelucht dat 'ie nu vrijuit kan praten over het experiment zonder bang te zijn om iets te spoilen. "Je mocht vrienden, familie, collega's en bruiloftsgasten natuurlijk niet alles vertellen. Je moest de uitslag steeds in het midden houden. Daar had ik het wel moeilijk mee. Ik ben normaal echt een open boek."

Het beruchte koppelsweekend

We konden bij het koppelsweekend allemaal zien hoe Lars op een gegeven moment, tijdens een gesprek met Lizzy en hun MAFS-begeleider Tila Pronk, boos wegstormde. Vanwaar die uitspatting? "Ik had geen zin in een welles/nietes-discussie. Ook weet ik van mezelf dat ik dominant kan zijn en me sterk kan uiten in woorden. Ook is zo'n weekend echt de ophoping van alles dat er de dagen daarvoor gebeurd is."

Article continues after the ad

Waar is het misgegaan?

Want die dagen ervoor, na het samenwonen, gingen niet zo lekker. Het korte verhaal: hij wilde - volgens Lizzy - té snel gaan met nieuwe dates en dergelijke. En zij trapte - volgens Lars - juist teveel op de rem. "Het is vrij snel na het samenwonen misgegaan. Ons contact via Whatsapp ging echt niet lekker."

Lars en Lizzy

Als we 'm vragen hoe het nu zit tussen hem en Lizzy, hoeft hij niet lang na te denken. "Ik heb geen contact meer met Lizzy." Daar heeft hij overduidelijk geen behoefte aan, merken we. Is dat niet... jammer? Als 'blind getrouwden' maak je in een korte, heftige tijd veel mee. "Het was leuk geweest als het anders was gelopen", aldus Lars. Maar hij ziet haar nu als "een afgesloten hoofdstuk".

Nieuwe liefde?

Aan vrouwelijke aandacht geen gebrek, zo blijkt als we Lars vragen of er inmiddels een nieuwe dame zijn leven is binnengewandeld. Nee, dat gebeurde nog niet, maar de nieuwe huwelijksaanzoeken stromen zijn Insta al binnen. "Ik kon er eerder niet op ingaan omdat ik dan de uitkomst van de show zou verklappen." Al die DM's zijn trouwens echt wel welkom. "Ik ben nog steeds op zoek", lacht hij. "Dat is tenslotte waarvoor je aan zo'n show meedoet. Dat geldt voor mij dus nog steeds."

De echte Lars

Sommige MAFS-kandidaten waren het niet helemaal eens met de montage. Die zou hen toch op een bepaalde, negatieve manier hebben neergezet. Dat herkent Lars zich niet helemaal in. "Ik heb wel eens stukken gezien waarbij ik dacht: hier ben ik niet 100% mezelf. Misschien kwam ik af en toe iets saaier en passiever over. Zo ben ik in het echt niet." De camera's hadden in het begin een effect op Lars: hij was voorzichtig en behoudend. Gaandeweg kreeg hij meer vertrouwen. "Hoe verder je komt, hoe meer ik me mezelf zie worden."

Steun aan elkaar

De kandidaten bouwden onderling ook goede banden op. "Natuurlijk", nuanceert Lars, "met de een heb je meer contact dan met de ander, maar we hebben allemaal hetzelfde meegemaakt." Het liefdesexperiment liep dus in de soep, maar hij heeft er wel "supermooie vriendschappen" aan overgehouden.