Achter de schermen-filmpjes zijn vaak niet zo interessant. Maar nu wel, want hier hebben we Lando Calrissian die ons rondleidt door de Millennium Falcon; het meest legendarische ruimteschip dat er is (sorry Starship Enterprise, er kan er maar één de vetste zijn). Ter promotie van de binnenkort te verschijnen Star Wars-prequel 'Solo: A Star Wars Story' laat Lando-acteur Donald Glover vast het schip zien dat Han Solo uiteindelijk van hem zal winnen.

Article continues after the ad

This is where the magic happens

De veelzijdige acteur, die ook bekend is als rapper Childish Gambino en als de bedenker van de tv-serie Atlanta, toont vol trots zijn spaceship. “Dit schip heeft er nooit zo goed uitgezien als toen het van Lando was”, zo roep hij trots uit.  De Millennium Falcon blijkt uitgerust met allemaal extra's die we in al die Star Wars-films nog nooit eerder hebben gezien. Zo heeft het beroemde schip ineens een cocktailbar. En omdat het in de stijl van MTV Cribs is worden we natuurlijk ook de slaapkamer binnengeleid met de woorden “This is where the magic happens”.

The Cape-room

Glover’s favoriete vertrek in het schip is echter de Cape Room, waar Lando al zijn slicke capes hangt. Natuurlijk neemt de acteur de kijker ook nog mee de cockpit in om even de hyperdrive mode uit te proberen. Uit de oorspronkelijke Star Wars-films weten we al dat Han Solo en Lando Calrissian, toen gespeeld door Harrison Ford en Billy Dee Williams, een haat-liefde verstandhouding met elkaar hebben. Dit komt niet in de laatste plaats doordat Han toen zij jong waren met een weddenschap de Millennium Falcon won van Lando. Vanaf woensdag 23 mei kunnen we eindelijk zien hoe dit gebeurde als 'Solo: A Star Wars Story' de bioscopen invliegt.