Ruben van der Meer, Tijl Beckand en Ruben Nicolai

Drie van de originele Lama's, Tijl Beckand, Ruben van der Meer en Ruben Nicolai, komen donderdag met hun eigen versie van The Passion. Ze prikten hoofden van BN'ers op een satéstokje en presenteren een poppenversie van het paasspektakel.

Article continues after the ad

Dat schrijft het ANP. De comedians spraken zélf alle stemmen in en zongen de nummers. Sven Figee, bekend van Sven Hammond, zorgde voor muziek. En dan nu... de BN'ers!

BN'ers in Lama Passion

‘Andrézus’ Hazes, ‘Petrus’ R. de Vries en Bridget Maasland spelen de hoofdrollen. Pierre Bokma is Pilatus en koning Willem-Alexander is gebruikt voor de rol van Barabbas. De hoofden van Frenkie de Jong, Arjen Lubach, Nikkie Tutorials, Jort Kelder en Jandino Asporaat dienen als apostelen. En voor 'Gordon' creëerden Tijl, Ruben en Ruben een wel érg speciale rol...

Aarsengel

Die krijgt een belangrijke bijrol als 'aarsengel'. "In principe hadden we Matthijs van Nieuwkerk geregeld voor de rol van Judas, maar die hebben we vijf minuten van tevoren moeten afbellen, net zoals hij dat zelf ook altijd deed bij DWDD", laten de Lama’s weten. "We konden Jeroen van Koningsbrugge krijgen als Judas - toen was de keuze snel gemaakt."

Quarantaine tv

Deze speciale Lama-Passion staat donderdag om 12:00 uur online op het YouTube-kanaal van de comedians. Op dit Quarantaine TV-kanaal posten de improvisatiekoningen de afgelopen dagen al succesvolle video's waarin we zien hoe de heren hun thuisisolatie volhouden. Ze zijn ook erg openhartig: zo vertelde Tijl uitgebreid over zijn heftige corona-besmetting.

'Gewone' Passion

Vergeleken met de Lama-versie is de 'gewone' Passion natuurlijk een heilig boontje. Het jaarlijkse tv-spektakel van de EO ziet er vanwege de coronacrisis wel héél anders uit. Een grote liveshow met publiek zit er uiteraard niet in. Gelukkig kwamen de makers ook met een soort alternatief: verteller Johnny de Mol mag aanblijven en presenteert nu een soort best-of-show van tien jaar The Passion.

LIVE 10 jaar The Passion | Geef mij nu je angst

Ook nu komt Nederland samen rondom het verhaal van hoop! 💜Een unieke editie met Johnny de Mol als verteller en jullie favoriete momenten uit alle jaren! Kijk, beleef en zing je mee? 🤗 📺Donderdag 9 april 20.30u op NPO1

Geplaatst door The Passion op Vrijdag 3 april 2020


The Passion: Geef mij nu je angst is op 9 april om 20:30 uur te zien op NPO 1.