Paul Haenen, die je waarschijnlijk wel kent als DWDD-typetje 'Dominee Gremdaat', haalt snoeihard uit naar Bridget Maasland. Hij vindt het 'lachwekkend' dat ze vraagt om een mediastilte rondom haar persoon terwijl ze nota bene zelf bij roddelrubriek RTL Boulevard werkt. 

Article continues after the ad

Dat zei Haenen vanochtend in de ochtendshow van het AD. Het nieuws rond de beginnende romance tussen Bridget Maasland en André Hazes houdt half Nederland al dagen in zijn greep. Nieuwe onthullingen vliegen je om de oren en de grens tussen feit en fictie vervaagt snel. Vandaar dat Bridget eerder al uithaalde naar alle roddelaars. In een interview met Radio 538 zei zei: "Het is belachelijk hoe mensen reageren." 

 

'Lachwekkend'

Haenen vindt háár reactie dan weer belachelijk. "Het is enorm lachwekkend dat Bridget, die bij RTL Boulevard werkt, vraagt om mediastilte. Zij verdienen hun geld met het naar buiten gooien van rotzooi." 

 

Angela de Jong

Over RTL Boulevard gesproken: daar klinkt ook veel kritiek op. Zo vindt AD-columniste Angela de Jong de Hazes-berichtgeving 'niet leuk om naar te kijken'. Dat Bridget bij RTL Boulevard werkt heeft daar volgens haar alles mee te maken. "Door de immer uitdijende pool van (inval)presentatoren, deskundigen of gewoon collega’s van de zender is er bijna geen showbizzrel meer denkbaar in Nederland, waar niet een ‘vriendje’ of ‘vriendinnetje’ van de show bij betrokken is. Dat maakt niet alleen hun werk, maar zeker ook het kijken er niet leuker op.”
 

RTL Boulevard en Shownieuws

Volgens Angela is niet alleen RTL Boulevard momenteel een beetje awkward. Ook Shownieuws moet eraan geloven. "Dat geldt niet alleen voor Boulevard, ook voor Shownieuws. ‘Dreetje’ behoort tot de SBS/Talpa-inboedel en moest dus zondag ook gespaard worden."