Welmoed Sijtsma is één van de vervangers van Jeroen Pauw en Eva Jinek

Eva Jinek en Jeroen Pauw stoppen met hun talkshows op NPO1, dus wordt er naarstig gezocht naar geschikte vervangers op de late avond. De laatste presentatieduo’s zijn zojuist bekendgemaakt.

De line-up van presentatoren en presentatrices van de nieuwe talkshow Op1 is zojuist finaal geworden. De laatste presentatieduo’s zijn Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana én Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma.

Eerder werd al bekend dat de duo’s Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, Hugo Lochtenberg en Sophie Hilbrand én Charles Groenhuijsen en Carrie Ten Napel een avond voor hun rekening nemen.

Article continues after the ad

Tijs van den Brink is bekend als journalist en programmamaker. Hij presenteerde o.a. Knevel En Van Den Brink, Adieu God? en De Tafel Van Tijs. Giovanca Ostiana werd bekend als zangeres, en presenteert tegenwoordig Vrije Geluiden.

Sander Schimmelpenninck is hoofdredacteur van Quote, en presenteert voor WNL programma’s die gericht zijn op ondernemers. Welmoed Sijtsma werd bekend als presentatrice van het Jeugdjournaal en Goedemorgen Nederland.

Op1

Op1 is vanaf 6 januari te zien op NPO1, en begint rond 22:30 uur. Het ‘rooster’ van de presentatieduo’s ziet er momenteel als volgt uit.

  • Maandag: Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven (BNNVARA)
  • Dinsdag: Giovanna Ostiana en Tijs van den Brink (EO)
  • Woensdag: Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel (MAX)
  • Donderdag: Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma (WNL)
  • Vrijdag: Sophie Hilbrand en Hugo Lochtenberg (BNNVARA)

Eva Jinek vertrok dit jaar na aanhoudende geruchten naar RTL4, om daar wederom een talkshow te presenteren. Jeroen Pauw nam afgelopen vrijdag afscheid van zijn talkshow, nadat hij deze maand ineens aangaf te stoppen.

Met Eva Jinek en Jeroen Pauw verliest NPO1 twee zwaargewichten, die elke avond goed waren voor zo'n miljoen kijkers. Het is afwachten of de wisselende bezetting bij Op1 voor vergelijkbare cijfers zorgt.

Foto's: Brunopress