Nog even geduld, maar op 27 augustus gaat het vijfde en laatste seizoen van de serie Penoza van start. Volgens de acteurs wordt het zo spannend, dat de laatste twee afleveringen zelfs een beetje pijn gaan doen.

Article continues after the ad

Hard en gruwelijk

Dat onthult Hajo Bruins (rechercheur Jim Leeflang in de serie) in het AD vandaag. "Er gaan weer mensen dood, waar je echt van schrikt. De laatste twee afleveringen zijn hard en gruwelijk.”

Liefde

In seizoen 5 lijkt het maffiabaas Carmen (gespeeld door Monic Hendrickx) voor de wind te gaan. Nadat vorig seizoen haar grote liefde John werd geliquideerd staat Carmen toch weer open voor de liefde en krijgt ze van iemand vlinders in de buik. Wie dat is?

Penoza de film

De meeste acteurs uit seizoen 4 doen ook weer mee aan het allerlaatste deel: Monic Hendrickx, Loek Peters, Gijs Naber, Raymond Thiry, Sigrid ten Napel, Medina Schuurman, Niels Gomperts, Stijn Taverne, Olga Zuiderhoek en Hajo Bruins. Na dit seizoen is het echt afgelopen met Penoza. Alhoewel de cast graag een film wil maken. "We willen niet gewoon een dubbelaflevering maken. Als er een film komt, willen we er echt met een klap uit gaan", zegt Loek Peters (Berry Reitens in de serie).