Eindelijk is het dan zover, het nieuwe én daarmee laatste seizoen van Penoza komt eraan. Op 27 augustus is de eerste aflevering van het vijfde seizoen te zien op NPO3. Dit meldt Televizier.nl.

Article continues after the ad

Wat gaat er gebeuren?

Wat kunnen we verwachten van het vijfde seizoen? Het gaat hoofdpersonage Carmen voor de wind, haar kinderen zijn gelukkig en de drugshandel loopt soepeltjes. Ze denkt aan stoppen, maar wil eerst nog een laatste grote slag slaan voordat ze de drugswereld definitief achter zich laat. Maar dat blijkt een harde kluif, aangezien de nieuwe lichting drugscriminelen harder en onvoorspelbaarder is dan ooit. 

Sonja Silva

In het nieuwe seizoen zien we natuurlijk weer vertrouwde gezichten als Monic Hendrickx,  Sigrid ten Napel en Hajo Bruins. Sonja Silva heeft ook een rol bemachtigd, zij maakt haar opwachting als de nieuwe vriendin van huurmoordenaar Berry. De Vlaamse acteur Axel Daeselaire speelt Carmens nieuwe liefde.

Penoza-film

Fans van de misdaadserie hebben anderhalf jaar moeten wachten op het vervolg. Helaas voor hen is het vijfde seizoen alweer het laatste. Maar niet getreurd! De makers hebben een Penoza-film in de planning.  

Populair

Het vorige seizoen van Penoza was erg populair: wekelijks keken zo’n één miljoen fans naar de serie. De successerie was in 2014 en 2016 genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, maar moest de prijs twee keer aan haar neus voorbij laten gaan. Driemaal is scheepsrecht wellicht?!