Op het South by Southwest festival is er een hoop nieuws bekendgemaakt over Game of Thrones. Het achtste en laatste seizoen van Game Of Thrones wordt nog korter dan eerdere reeksen en een beroemde singer-songwriter gaat een gastrol spelen.

Article continues after the ad

Zes afleveringen

Op het festival SXSW in Texas vertelden de makers van de serie zondag dat er slechts zes afleveringen op de rol staan voor 2018. Eerder werd al bekend dat het zevende seizoen zeven afleveringen krijgt. Tot nu toe bestond elk seizoen nog uit tien episodes.

Sansa Stark

Tijdens het panel, waarbij actrices Maisie Williams en Sophie Turner aanwezig waren, grapten de schrijvers dat ze naar sommige aspecten van het einde van de serie uitkijken. "We maken er nu al ruzie over wie Sansa Stark mag ombrengen", aldus een van de scriptschrijvers over het personage van Sophie.

Ed Sheeran

Zaterdag werd tijdens een andere Game Of Thrones-bijeenkomst op het festival bekend dat Ed Sheeran een rolletje heeft in de komende reeks. De zanger is actrice Maisie Williams’ (Arya Stark) favoriete artiest. Producers David Benioff en Dan Weiss hebben jaren lang geprobeerd Ed Sheeran in de show te krijgen om Maisie te verrassen en nu is het eindelijk gelukt.

In de vorige seizoen waren ook artiesten als Gary Lightbody van Snow Patrol, Will Champion van Coldplay, Sigur Rós en Mastodon al even te zien in de serie.

Seizoen 7

Het een na laatste seizoen van Game of Thrones start op 16 juli. De afleveringen van seizoen 7 zie je in Nederland 24 uur na de uitzending in de VS, exclusief bij Ziggo.