Wat doe je als het derde deel van je semi-succesvolle filmreeks niet zo succesvol is? Er een serie van maken! Tenminste, dat is wat er gaat gebeuren met de vierde Divergent-film, oorspronkelijk getiteld Ascendant (gebaseerd op het tweede deel van het boek Allegiant).

Article continues after the ad

Flop

De film Allegiant (deel 3 van de reeks, gebaseerd op het eerste deel van het boek Allegiant) werd op z’n zachtst gezegd erbarmelijk ontvangen door de critici. Helaas vertaalde zich dit naar ondermaatse opbrengsten aan de box-office. De film flopte hard en studio Lionsgate besloot de stekker eruit te trekken. Toch gaven ze de moed niet op werd er al snel gesproken over een tv-film en eventuele spin-off. 

Starz

Ascendant gaat naar verluidt dienen als pilot voor de serie. Betaalzender Starz, die je waarschijnlijk kent van Outlander, heeft de uitzendrechten gekocht. Hoe lang de serie gaat zijn en of er meerdere seizoenen komen, is nog niet bekend. 

En de cast?

Keert die terug? Don’t get your hopes up. Hoofdrolspeler Shailene Woodley staat, net als haar tegenspelers Theo James en Ansel Elgort, onder contract voor een vierde bioscoopfilm, maar nu die er niet komt is een collectieve ‘nee, dank je’ van het trio niet uitgesloten. Ook liet de actrice begin dit jaar weten geen trek te hebben in een Divergent-serie.