Goed nieuws voor de fans van Game of Thrones die baalden dat het laatste seizoen slechts zes afleveringen telde: er is een grote kans dat alle afleveringen minstens 80 minuten zullen duren!

Article continues after the ad

Onthulling

Dit weekend vond in Nashville Con of Thrones plaats. Deze conventie staat helemaal in het teken van Game of Thrones en de schrijver George R.R. Martin. Paula Fairfield, sounddesigner van de HBO-serie, deed in een interview tijdens de conventie een bijzondere onthulling: de slotaflevering van het zevende seizoen zal niet minder dan 82 minuten duren. Daarmee is het de langste Game of Thrones aflevering ooit. Maar daar bleef het niet bij!

Ander daglicht

Fairfield vertelde ook dat de makers van de show van plan zijn om iedere aflevering van het achtste en laatste seizoen minstens 80 minuten te laten duren. Daarmee komt het teleurstellende nieuws dat het achtste seizoen slechts zes afleveringen telt in een heel ander daglicht te staan. Als iedere afleveringen van Seizoen 8 namelijk de lengte heeft van een speelfilm, betekent dit dat het laatste seizoen ongeveer net zoveel tijd in beslag zal nemen als de voorgaande seizoenen. Alle tijd dus om Game of Thrones de finale te geven die deze hitserie verdient!

Het zevende seizoen van Game of Thrones is vanaf 17 juli te zien bij Ziggo.