Volgens The New York Film Critics Circle is de komische musicalfilm La La Land met Ryan Gosling en Emma Stone de beste film van 2016.

Article continues after the ad

Film Critics Circle

De club van New Yorkse filmrecensenten komt ieder jaar samen om hun eigen favorieten aan te wijzen, maanden voordat de Academy met haar gouden beeldjes aan de beurt is. De moderne variant van de klassieke zang- en dansfilm kwam dus als winnaar uit de bus. La La Land versloeg daarmee andere genomineerden als Moonlight en Manchester by the Sea, die beide wel drie prijzen wonnen in andere categorieën. Voor La La Land bleef het bij deze ene, weliswaar belangrijke bekroning.

La La Land

La La Land gaat hier op 22 december in première, dus je hebt nog alle kans om de film in de bioscoop te zien. Het verhaal? Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

De andere winnaars:

Casey Affleck werd verkozen tot beste acteur voor zijn rol in Manchester by the Sea, en Isabelle Huppert tot beste actrice voor zowel Elle (van Paul Verhoeven!) als Things to Come. Zootopia is volgens de recensenten de beste animatiefilm van het jaar, en de prijs voor beste regie ging naar Barry Jenkins, ook weer van Moonlight. Hier de complete lijst.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!