Netflix is druk bezig om grote namen uit de filmwereld aan zich te binden. Na Martin Scorsese, David Fincher en de gebroerders Coen, gaat nu ook de Oscar-winnende regisseur van La La Land aan de slag bij de streaming-gigant!

Article continues after the ad

Jazzclub

Regisseur Damien Chazelle, die een Oscar won voor zijn bioscoophit La La Land, gaat voor Netflix The Eddy maken. Deze musicalserie speelt zich af in en rond een jazzclub in het moderne, multiculturele Parijs. Tegen die achtergrond volgen we de verhaallijnen van de eigenaren, de huisband en de bezoekers van de club. De serie zal in Parijs worden opgenomen en er wordt zowel Engels, Frans als Arabisch in gesproken. Chazelle zal twee afleveringen regisseren en ook optreden als uitvoerend producent.

Grammy-winnaar

De regisseur van La La Land is niet de enige door Netflix is aangetrokken om The Eddy een succes te maken. Zo zullen de liedjes worden geschreven door zesvoudig Grammy-winnaar Glen Ballard. Hij tekende als componist en producent voor klassieke albums als ‘Bad’ van Michael Jackson en ‘Jagged Little Pill’ van Alanis Morissette. Volgens Eric Barmack van Netflix zit de serie qua toon tussen La La Land en Chazelle’s eerdere film Whiplash.

Het is nog niet bekend wanneer de achtdelige musicalserie zal verschijnen op Netflix.