Alex Pina is een drukbezet man! Als hij niet bezig is met Vis-a-Vis, dan schrijft hij aan White Lines, en nú werkt hij dan eindelijk aan het vijfde seizoen van de misdaadhit La Casa de Papel!

Officieel heeft Netflix nog helemaal niets gezegd over een vijfde seizoen van La Casa de Papel. Een vijfde seizoen is dus eigenlijk niet eens helemaal zeker! Als je een beetje hebt opgelet weet je dat het vijfde seizoen al in voorbereiding is, en er (minstens) nog één reeks achteraan komt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijke spin-offs rond de Spaanse overvallers!

La Casa de Papel-bedenker Pina zit dus gewoon het vijfde seizoen van de serie te schrijven, zo laat hij zien op Instagram!

Article continues after the ad

Hoe ver Pina precies is met het vijfde seizoen van de serie is nog onduidelijk. Pina schrijft de grote lijnen van een seizoen eerst, maar per aflevering worden er later kleinere verhalen en nuances aan toegevoegd. Dit geeft de schrijvers de mogelijkheid om veel grapjes en verwijzingen naar andere afleveringen in de show te stoppen.

La Casa de Papel seizoen 5

Hoe het vijfde seizoen ook gaat: we weten bijna zeker dat de overval op de Bank van Spanje ten einde komt. Daarna ligt er misschien wel een internationaal avontuur klaar voor Tokyo, Rio, De Professor en de rest!

De opnames voor La Casa de Papel seizoen 5 beginnen waarschijnlijk dit najaar; oktober of november. Hopelijk zien we La Resistencia dan in het voorjaar van 2021 terug op Netflix.