sterren op het doek Özcan Akyol Eus Gerri Eickhof

Kijkers genieten enorm van Gerri Eickhof in Sterren op het Doek. Helaas ligt er toch een kleine smet op de uitzending... Presentator Özcan Akyol is volgens de kijkers namelijk te volhardend in zijn interview: "Eus, hou op!"

Gerri Eickhof in Sterren op het Doek

Gerri Eickhof vertelt in Sterren op het Doek over zijn jeugd. Özcan Akyol (beter bekend als Eus) vraagt Gerri of hij vroeger wel eens problemen heeft gehad met zijn huidskleur. Gerri beaamt dat het wel eens “vervelend” was en dat hij bijvoorbeeld werd uitgescholden. Het is duidelijk dat de NOS-journalist er verder weinig woorden aan vuil wil maken. “We hoeven het er niet over te hebben. Het is niet iets waar ik met veel plezier aan terugdenk. We zijn hier ook een beetje voor de aardigheid”, zo geeft hij aan.

'Roeren in die open wond'

De veelbesproken Özcan laat het er echter niet bij zitten: “Ik ga er niet verder op doorvragen, maar ik vraag me wel af: het was toch meer dan vervelend? Het is toch karaktervormend?” Gerri beaamt dat: “Daardoor ben ik van mezelf vrij wantrouwend en gereserveerd.” Kijkers kunnen Eus zijn vasthoudendheid over het onderwerp niet waarderen...

Article continues after the ad

Wél zijn ze dol op de ietwat zenuwachtige Gerri, die ze massaal omschrijven als een “mooie en aardige man”. Vooral de anekdote dat de verslaggever graag naar zijn wasmachine kijkt als het apparaat een programma draait, zorgt voor hilariteit:

Even terugblikken op eerdere Sterren op het Doek-gasten? Eerder dit seizoen vertelde Dionne Stax over een heftige periode, maakte Johan Derksen indruk op de kijkers en kapte Femke Halsema vragen over het gezin af.

Sterren op het Doek zie je elke zaterdag om 20:40 uur op NPO2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.