Angela de Jong in Jinek

De heren van VI kwamen gisterenavond met een waarschuwing voor tv-recensente Angela de Jong. Ze schrijft over tv, maar moet ze dan ook zélf aanschuiven in talkshows? Johan Derksen vindt van niet.

Article continues after the ad

"Ze maakt één fout: ze moet niet zo veel zelf aan gaan schuiven", brieste Johan gisteren in de uitzending. Angela, zelf ook niet vies van een keiharde waarschuwing, haalt regelmatig uit naar tv-zenders en BN'ers. Haar mening is duidelijk, fel en spreekt blijkbaar enorm aan. Ze krijgt vaak uitnodigingen voor tv-shows, maar wijst die ook de deur wanneer ze haar absoluut niet passen. Volgens Johan gaat ze alsnog te ver met haar tv-optredens.

'Gênant'

"Ik vind wel dat ze aan mag schuiven en over tv mag praten, want dat is uiteindelijk haar gebied", vult René van der Gijp aan, "maar verleden keer (bij Op1, red.) ging ze over haar eigen column beginnen. Dat ze het inderdaad een goede column vond. Nu ga je te ver, dacht ik." Johan sluit zich daar - verrassing! - bij aan. Hij vond het niet kunnen. "Ja, dat was heel gênant. Ze moet als ze over tv schrijft, niet te veel zelf er gaan zitten. Je moet er een beetje wegblijven."

Maar ze is wel goed

Deze gepeperde uitspraken van de heren doen vermoeden dat ze Angela niet zo goed trekken. Maar het tegendeel blijkt waar. Johan vindt haar zelfs "een topwijffie". Euhm, hoe dan? Nou, hij kan haar harde toon wel waarderen en vindt dat de tv-bobo's en andere Hilversumse mediamensen niet zo veel kritiek op Angela moeten hebben. "Dat volk hier van de tv heeft lange tenen en kwetsbare ego’s." Hij leest haar columns "met veel plezier", ook al is 'ie af en toe zelf de sjaak in een van die columns. "We krijgen weleens een geweldige draai om de oren, en wat ze over Wilfred schrijft klopt helemaal."