Kristen Stewart

De opnames voor de film Spencer gaan pas in januari van start, maar Kristen Stewart is al druk bezig met de voorbereidingen van de rol. Zij mag prinses Diana spelen (toen de royalty zo'n 30 jaar was).

In een interview met InStyle vertelt Kristen dat het geen gemakkelijke rol is: “Het accent is verschrikkelijk intimiderend omdat iedereen haar stem kent.”

Huiswerk

“Ik werk er nu aan en heb al mijn dialectcoach”, laat Kristen weten. Ook heeft ze al flink wat research gedaan voor de rol: “Ik heb twee en een halve biografie doorgenomen en ik ga nu al het materiaal af voordat ik begin met filmen. Dit moet ik doen. Het is een van de meest trieste verhalen ooit. Ik wil niet alleen Diana spelen, ik wil haar impliciet leren kennen.”

Article continues after the ad

Spencer

De film gaat over de zelfontdekking van Diana. Je ziet drie dagen in het leven dat ze had in de jaren ’90. Regisseur Pablo Larraín (Jackie, Tony Manero) zegt over de film: “We besloten een verhaal te vertellen over identiteit: hoe besluit een vrouw op de een of andere manier om niet meer de koningin te zijn. Ze is een vrouw die tijdens de reis van de film besluit en beseft dat ze de vrouw wil zijn die ze was voordat ze Charles had ontmoet.”

In december gaat de Twilight-actrice naar Europa toe om de rol voor te bereiden: “Ik ben al lang niet zo enthousiast geweest over het spelen van een rol.”

Kirsten is niet de eerste actrice die Diana speelt. De nieuwe beelden van het vierde seizoen The Crown met onder andere de prinses zijn hier te vinden.

De releasedate van Spencer is nog niet bekend. Maar wij blijven je natuurlijk op de hoogte houden!