Filmsterren zijn vaak gewone mensen, zoals jij en ik. Ze kunnen goed doen alsof ze iemand anders zijn, maar hebben natuurlijk zélf ook hun issues. Deze acteurs en actrices hebben allemaal een fobie!

Hoewel deze artiesten het allemaal gemaakt hebben, hebben ze minstens één zwak punt. De ene fobie is lastiger dan de andere, maar ze zijn allemaal geen pretje!

Article continues after the ad

Uma Thurman

Claustrofobie

Waarschijnlijk is bijna niemand écht dol op kleine ruimtes, en zeker niet als je er langere tijd in moet zitten. Uma Thurman is écht een claustrofoob. Dit maakt de scène uit Kill Bill, waarin ze levend wordt begraven nóg een stuk beklemmender; die angstkreten zijn mogelijk niet geacteerd.

 

Johnny Depp

Clowns

Johnny Depp droomde vroeger wel eens eng over clowns, en is al zijn hele leven niet op zijn gemak als er zo’n geschminkte engerd voorbij loopt. Dit is op zich geen vreemde fobie, hoewel de clowns waarschijnlijk banger moeten zijn voor Johnny Depp!

Daniel Radcliffe (Harry Potter) deelt deze angst trouwens met Depp (en de angst voor Depp wellicht met de clowns, dat zou kunnen).

Nicole Kidman

Vlinders

Bijna iedereen vindt vlinders prachtige dieren, maar Nicole Kidman is er bang van! In een interview zegt ze niet tegen deze beestjes te kunnen, vooral het gevoel als ze per ongeluk tegen haar aanvliegen.

Kidman liep als kind al een blokje om voor motten en vlinders; ze probeerde de fobie te overwinnen, en bezocht ooit zelfs een vlindertuin, maar dat had alleen een averechts effect.

Matthew McConaughey

Draaideuren en tunnels

Matthew McConaughey is als de dood voor tunnels, en blijft liever uit de buurt van draaideuren. Het zou een vorm van claustrofobie kunnen zijn, maar we gaan zelf niet op de stoel van de dokter zitten.

Helen Mirren

Bellen

Millennials vinden bellen schijnbaar verschrikkelijk, en hetzelfde geldt voor Helen Mirren. Volgens de actrice is het antwoordapparaat één van de beste uitvindingen ooit. Ze zal nooit uit zichzelf iemand bellen, omdat ze er een paniekerig gevoel aan overhoudt. Gelukkig heeft ze personeel in dienst!

Christina Ricci

Haaien in het zwembad

De actrice is bang dat er op één of andere manier een haai in het zwembad terechtkomt, die een hap uit haar zal nemen. Deze angst hebben wij óók gehad, en jij misschien ook wel, vlak nadat we Jaws voor het eerst zagen. Gelukkig zijn we er inmiddels wel overheen.

In de angst voor planten, die Ricci óók heeft, herkennen we ons dan weer helemaal niet... Misschien nog maar eens Little Shop Of Horrors terugkijken dan.

 

Cameron Diaz

Deurknoppen

Technisch gezien heeft Cameron Diaz geen fobie voor deurknoppen, maar vanwege de angst voor microben weigert ze deze aan te raken. Schijnbaar heeft ze iemand in dienst die deuren voor haar openmaakt, en werkt ze ondertussen hard om het probleem te overwinnen. 

Oprah Winfrey

Kauwgom

Talkshowkoningin Oprah Winfrey is doodsbenauwd voor kauwgom. De (misschien wel) toekomstige president van de Verenigde Staten eist dat niemand in hetzelfde gebouw loopt te knauwen. Volgens hardnekkige geruchten liet ze een bord waarop iemand een stukje kauwgom had gelegd in de vuilnisbak gooien!

Volgens Oprah vindt ze het snoepgoed walgelijk, omdat haar oma uitgekauwde stukjes bewaarde in de kast. Da’s... inderdaad niet zo fris.