Netflix, games

Pak je gameconsoles maar alvast uit de kast, want er lijkt iets nieuws in de lucht te hangen. Netflix wil mogelijk uitbreiden naar games! 

Article continues after the ad

Ja, dat lees je goed: de streamingdienst overweegt naast series, films en documentaires straks ook spelletjes aan te bieden! 

Gamen met Netflix

We moeten natuurlijk nog niet te hard juichen, want de plannen hiervoor zitten nog in de beginstadium, zo meldt The Information. Volgens de techwebsite benadert de streamingdienst momenteel enkele topbestuurders uit de game-industrie die de overstap naar Netflix willen maken.

Geen opmerkelijke stap

Hoe het er nu naar uitziet, krijgt de streamingdienst dan een soort nieuw abonnement dat lijkt op Apple Arcade. Met de dienst krijgen abonnees - die dat zouden willen - voor een vast bedrag toegang tot een groeiend aanbod games. Een niet zo'n rare stap, zo vindt Netflix zelf. "Onze abonnees waarderen de diversiteit van onze programma's. Daarom hebben we ook voortdurend ons aanbod uitgebreid", laat een woordvoerder weten. "We hebben er daarom zin in om meer te doen met interactief entertainment." 

In de wereld van

Wij zien het al helemaal voor ons: samen met Ferry van Undercover op pad; Elizabeth van de troon stoten in de game van The Crown of de verleidingen weerstaan in een game van Too Hot To Handle. Kom maar op. Als er meer nieuws over is, hoor je dat uiteraard.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.