Afgelopen week ging in Amerika de nieuwe Pixar-film Coco in première. Maar de korte film ‘Olaf’s Frozen Adventure’ die aan de vertoning voorafgaat wekt flink wat irritatie bij de bioscoopgangers!

Article continues after the ad

Not amused

De films van Pixar worden vaak voorafgegaan door een korte voorfilm. Dat geldt ook voor Coco, de langverwachte nieuwe film van de studio. Het betreft de korte animatiefilm Olaf’s Frozen Adventure. Hoewel, kort… de voorfilm duurt niet minder dan 21 minuten. Dat is langer dan een aflevering van The Simpsons! Op de Twitter reageerden de Pixar-fans dan ook op zijn zachtst gezegd not amused op de voorfilm.

Verkeerde zaal

Er zijn zelfs bioscoopmedewerkers die vertellen dat mensen naar buiten liepen, omdat ze dachten dat ze in de verkeerde zaal zaten. Olaf’s Frozen Adventure duurt zo lang, omdat de film eigenlijk is bedoeld als tv-special. Uiteindelijk vond Disney het eindproduct fraai genoeg om op het witte doek te vertonen. Maar of de animatiestudio daar nu echt vrienden mee heeft gemaakt? Ook in Nederland zal Coco vooraf worden gegaan door Olaf’s Frozen Adventure.

Coco en Olaf’s Frozen Adventure draaien vanaf 29 november in de bioscoop.