Op 5 oktober draait Blade Runner 2049 in de bioscoop. De sequel op het meesterwerk van Ridley Scott speelt 30 jaar na het origineel. In deze short zie je wat er in de tussentijd gebeurde!

Article continues after the ad

De short, genaamd 2036: Nexus Dawn, is de eerste in een serie van drie filmpjes die de gebeurtenissen tussen Blade Runner en Blade Runner 2049 onthullen. We zien Niander Wallace (Jared Leto) op wel heel indringende wijze een nieuw soort replicant presenteren.

Dertig jaar later

Wat we uit de short kunnen opmaken is dat het (nog steeds) niet goed gaat met de mensheid. De mens gebruikt meer dan de aarde kan produceren, en zelfs met de ruimtekolonies gaat het niet best. Na een ramp (de ‘blackout’) zijn alle replicants verboden, maar eigenlijk kan de mensheid niet zonder.

Wallace toont een androïde die 100% gehoorzaam is, om z’n gesprekspartners er van te overtuigen dat het verbod niet meer nodig is. Afgaande op Nexus Dawn speelt Leto niet één van de good guys!

Naast Jared Leto spelen onder meer Ryan Gosling en Harrison Ford in de sequel op Blade Runner. Verder zien we Sylvia Hoeks, Robin Wright (House of Cards) en David Bautista (Guardians of the Galaxy) in actie. 

De regie is in handen van Denis Villeneuve, Ridley Scott produceert Blade Runner 2049. Blade Runner 2049 draait op 5 oktober in de bioscoop.