Kopen zonder kijken, RTL

De kandidaten van Kopen zonder kijken lijken voor de camera's vaak uitzinnig van vreugde vanwege hun nieuwe stekkie, maar dat blijkt niet altijd de realiteit. Waar begin mei een koppel onthulde na vijf maanden te zijn vertrokken, gingen deelnemers Diana Villa Martinez en Jeffrey nog een stapje verder...

Article continues after the ad

Zij gooiden hun huis al na één dag in de verkoop. Voor de kijkers kwam dat echter niet geheel uit de lucht vallen.

Op zoek naar meer ruimte

Jeffrey en Diana namen deel aan het tweede seizoen van Kopen Zonder Kijken en dat was niet zonder reden. Ze zochten zelf namelijk al vier jaar naar het perfecte huis in Haarlem met genoeg opbergruimte. Een lastige zoektocht, helemaal met hun budget en wensen, zo vonden ook de experts.

'Wat hebben we gedaan?' 

Maar met veel moeite lukten het Alex en zijn team om een huis te vinden, al was er bij Diana en Jeffrey geen sprake van liefde op het eerste gezicht... of daarna. "Het lag aan een prachtig straatje, maar het was ruim negentig vierkante meter. Daarmee gingen we er maar tien vierkante meter op vooruit", blikken ze nu terug in de Linda. Ze noemden het huis dan ook gekscherend 'de grafsteen' vanwege de donkere binnenkant.

 

Op naar een nieuw avontuur

Ook het vele kluswerk van bouwkundige Bob en de interieurfantasietjes van styliste Roos konden hen uiteindelijk niet overtuigen. "Toen we de eerste keer door de woning liepen, was ik teleurgesteld. Het is gewoon jammer. Ik zag het niet zitten." Vandaar dat er niets anders op zat dan het huis weer te verkopen. "Dat zorgde voor stress. We hadden twee huizen op ons naam staan en we zaten midden in de lockdown. Wat zou er met de huizenmarkt gebeuren?"

Rooskleurige toekomst

Twijfels ten top, maar uiteindelijk kwam het op zijn pootjes terecht: het huis raakte ze kwijt en inmiddels wonen de twee in een woning van 155 vierkante meter in Nieuw-Vennep. Eind goed, al goed dus! 

Benieuwd naar hun aflevering? Je bekijkt Kopen zonder kijken via Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.