Pien en Alex in Kopen Zonder Kijken

De nieuwste aflevering van Kopen Zonder Kijken, gisteren te zien op RTL 4, was weer een hele bijzondere. Nijmegenaren Pien en Alex gaven makelaar Alex en bouwkundige Bob €475.000 euro. Wat Alex ermee deed? Een halve bouwval kopen en het koppel schrok zich rot!

Article continues after the ad

Natúúrlijk: een beetje Kopen Zonder Kijken-kenner weet dat het na afloop altijd goedkomt. Toch zat de schrik er goed in bij Pien en Alex toen ze voor het eerst hun nieuwe huis mochten zien. Wij als kijkers zagen even hiervoor hoe zelfs de altijd openhartige bouwkundige Bob, inmiddels een ware tv-ster, het allemaal best spannend vond, dus... dat beloofde wat!

Alex en Pien schrikken zich rot

De eerste indruk was goed! Maar ja: dat was het huis van de binnenkant. Eenmaal binnen schoten de tranen hen in de broek, zou Martien Meiland zeggen. "Holy hell" was de eerste goudeerlijke reactie van Alex. Ook Pien kon het niet helemaal bevatten. "Het is echt uitgeleefd", zei ze. "Van binnen is het één grote ellende. Laten we eerlijk zijn." Er ontstond lichte paniek. Enkel glas, verrotte kozijnen en schimmel in huis; het is bijna een nachtmerrie.

Instortingsgevaar!

Arme Alex wist even niet waar 'ie het zoeken moest. "Ja, Pien, hou op hoor. Het lijkt wel alsof het instort! Wat hebben ze gedaan? Het valt gewoon uit elkaar." Ze vroegen zich hardop af hoe Bob dit ooit gaat fixen. "Heel eerlijk, ik vind het ook spannend", zei hij tegen Pien en Alex. Wat de twee op dat moment niet wisten, is dat Bob bijna anderhalve ton had voor de verbouwing.

Eind goed, al goed

Uiteindelijk is het huis van top tot teen aangepakt en dat was een flinke klus. Bob heeft er zelfs een van zijn signature's in kunnen verwerken: een uitbouw! Ook kreeg Pien de droomvloer waar ze zo op hoopte. En ook de styling van interieurspecialiste Roos viel enorm in de smaak. "Wij zijn echt niet normaal blij!" Daar kunnen we ons ook wel iets bij voorstellen: het huis is na de verbouwing zo'n €80.000 euro in waarde gestegen. Lekker hoor!

De laatste Kopen Zonder Kijken van dit seizoen (er komen gelukkig nog nieuwe afleveringen aan) is komende maandag om 20:30 uur te zien op RTL 4.