Kopen zonder kijken, RTL

Kopen zonder kijken is ook dit seizoen weer een hit! Kijkers gieren het af en toe uit door de overenthousiaste koppels óf klagen over alle wensen van de stellen, maar deze week leefden ze vooral mee.

Article continues after the ad

Een nieuwe woning was voor Daan, Caglayan en hun zoontje dan ook hard nodig.

Brandgevaar in oude huis

De meeste stellen uit Kopen zonder kijken kunnen vaak nog wel een paar maandje in hun oude huis verblijven, maar dat was niet aan de orde voor dit stel. Daan, (de zwangere) Caglayan en hun zoontje wonen namelijk al enige tijd in een sloopwoning in Utrecht, en zitten daar absoluut niet veilig. "Wij kunnen bijvoorbeeld de stekkerdozen niet gebruiken, we hebben piepschuim bij de wc en vooral het feit dat het brandgevaarlijk is, baart ons best wel zorgen." 

Concessies doen

Na zeven jaar vinden niet alleen zij het genoeg geweest, maar ook de gemeente. "We moeten er in maart uit. Het wordt helemaal gesloopt en dan worden er nieuwe woningen neergezet." Alex van Keulen had dus deze aflevering geen tijd te verliezen, maar hij had - vanwege hun beperkte budget - nog wel een puntje: concessies! Maar dat begreep dit koppel helemaal: een kamertje minder, een kleine tuin. Alex kon compleet zijn eigen gang gaan.

Ongeloof

Overigens met succes, want al snel scoorde hij voor 320.000 euro een leuk huis in Amersfoort. Daan en Caglayan konden slechts bij het zien van hun nieuwe stukje hun oren en ogen niet geloven, en dat al voor de verbouwing!


Kijkers genoten deze aflevering dan ook van hun dankbare houding en noemden de twee zelfs 'een verademing'. "Mag dit stel genomineerd worden voor het leukste stel van de Nederlandse tv?" klinkt het op Twitter. Lees hieronder snel meer reacties.


Kopen zonder kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL4. Vooruit- en terugkijken kan via Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.