Kopen Zonder Kijken

Kopen Zonder Kijken-bouwkundige Bob Sikkes, die het hart van kijkers sneller doet kloppen, heeft voor het eerst na die beruchte uitzending van twee weken geleden gereageerd op het koppeltje dat veel kijkers maar wat ondankbaar vonden.

Article continues after the ad

Deelnemers Job en Denise lieten een jaren 30'-woning kopen en verbouwen door Martijn Krabbé en zijn team. Bob had - eigenlijk zoals altijd - een beperkt budget om er een paleisje van te maken. Uiteindelijk lukte het niet om de zolder volledig af te werken - daar was simpelweg geen geld voor. De ruimte was wel geïsoleerd, er kwam nieuwe bedrading, een nieuwe CV en dubbel glas, maar... Denise vond het toch een tegenvaller. 

'Ondankbaar'

Job en Denise waren uiteindelijk heel tevreden met hun nieuwe huis én de ingrijpende verbouwing, alleen zorgde de zolder voor een zure nasmaak. "Ik had verwacht dat de zolder ook wel af zou zijn eigenlijk", zei Denise onder meer. Dat zorgde op twitter voor een storm aan kritiek. Heel ondankbaar, vonden veel kijkers. Bob himself heeft er natuurlijk ook een mening over, zo weten we na zijn interview met RTL Boulevard gisteren. "Heel eerlijk: ik moet het loslaten, maar ik vind het lastig."

Kopen Zonder Kijken

'Teleurgesteld'

De bouwkundige bleef een beetje verbaasd achter. "Dan denk ik: volgens mij hebben jullie geen idee hoeveel waar je voor je geld hebt gekregen", zegt hij tegen de showrubriek. "Dan ben ik in eerste instantie wel teleurgesteld. Ik vond het zelf ook niet heel realistisch, want ik vond dat ze een heel goed huis hebben gekregen."


Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20:30 uur te zien op RTL 4.