Koning Willem-Alexander

Comedian, presentator én schrijver Jandino Asporaat mocht gisteren naar Paleis Noordeinde. Hij was door de koninklijke familie uitgenodigd voor de halfjaarlijkse 'uitblinkerslunch'. Onze koning liet Dino weten dat de comedian hem 'gek' had gemaakt!

Article continues after the ad

Of, nou ja: indirect dan. Het zit zo: Jandino is natuurlijk de drijvende kracht achter de mega-succesvolle Bon Bini Holland-films (deel 3 komt eraan). En de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane Der Nederlanden blijken mega-fans. 

Gekmakend

"Mooie gesprekken gevoerd en veel gelachen", blikt Dino terug op zijn bijzondere dag. "Ik waardeer hun maatschappelijke betrokkenheid." Maar, benadrukt hij: "het leukste vond ik toch, dat de koning zei; onze dochters hebben ons gek gemaakt met de Bon Bini Holland films. Vind ik best leuk."


Uitblinkerslunch

Met de sfeer zat het wel goed. "Ook dank aan de koninklijke staf. Van de toiletdame tot de marechaussee. Iedereen loopt daar met een smile op hun gezicht en dat is aanstekelijk." Dino - die mocht aanschuiven vanwege het winnen van de Gouden Kalf van het Publiek voor Bon Bini Holland 2 - was uiteraard niet de enige die een koninklijk vorkje mocht prikken. Ook zangeres Davina Michelle, actrice Hannah Hoekstra, presentatrice Nienke Plas en handbalster Estavana Polman waren erbij.