Zet vier supernerds in dezelfde ruimte en de humor volgt vanzelf. Dat is tenminste de opzet van The Big Bang Theory. Is het einde van de populaire comedy in zicht?

Article continues after the ad

Veel fans genieten al tien seizoenen van de wereldvreemde bollebozen Sheldon, Leonard, Howard en Raj. Onlangs werd de serie verlengd, waardoor The Big Bang Theory in elk geval verzekerd is van een elfde en twaalfde seizoen. In totaal komen er dus nog 48 afleveringen bij. Wat er daarna gebeurt is… ongewis!

Producer Chuck Lorre verklaarde volgens The Hollywood Reporter dat hij ‘zich goed kan voorstellen dat de serie na het twaalfde seizoen stopt’. Lorre deed de uitspraak toen hij de Big Bang Theory-spinoff Young Sheldon presenteerde op een bijeenkomst van televisiecritici.

Lorre zei dat hij van tevoren nooit had gedacht dat z’n serie het tien seizoenen zou volhouden, laat staan twaalf. Volgens de producent zijn ze juist zo ver gekomen door steeds met één aflevering tegelijk bezig te zijn.

Kelly Kahl, de directeur van CBS Entertainment, voegde er haastig aan toe dat de serie wat haar betreft minstens 20 seizoenen krijgt. Da’s niet zo gek, want The Big Bang Theory is één van de populairste comedyseries van de laatste jaren.

Chuck Lorres woorden klinken onheilspellend, maar fans hoeven niet te wanhopen. Eerder zei hij al dat het tiende seizoen mogelijk het laatste zou zijn. Een korreltje zout is dus op z’n plaats.