Geen inspiratie voor het eten? Met deze tips eet je pasta als The Godfather, futuristisch ruimtebrood en zak je door met The Dude!

Lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn! We kijken naar een aantal eenvoudige filmrecepten en sluiten af met een White Russian!

The Godfather

Spaghetti you can’t refuse

Spaghetti is reuzemakkelijk om te maken, zeker als je het in grote hoeveelheden doet! Peter Clemenza (Richard Castellano) leert de jonge Michael Corleone (Al Pacino) in paar minuten hoe je échte pastasaus maakt. Veel heb je niet nodig: olijfolie, knoflook, tomaten, tomatenpuree en waar je verder nog maar zin in hebt!

 
Zeker als je het vegetarisch bereidt is deze saus in een mum van tijd klaar. Als je er gehaktballetjes bij wil duurt het allemaal wat langer, natuurlijk. 

Pulp Fiction

Big Kahuna Burger

In veel films van Quentin Tarantino komt de Big Kahuna Burger voorbij: een hamburgerketen die hawaï-stijl burgers serveert. In Pulp Fiction zien we Brett en Jules (Samuel L. Jackson) zo’n broodje verschalken. “This is a tasty burger!”

Article continues after the ad

Fans hebben dit broodje helemaal uitgepluisd, en wat blijkt: hij is supermakkelijk zelf te maken!

Het enige lastige aan dit (vrij basic) recept, is dat het een zogeheten ‘smash burger’ is. Je gooit het gehakt in de pan, waarna je het nog even plet. Easy peasy, toch?

Star Wars

Rey’s brood

In Star Wars: The Force Awakens vliegen de lasers, ruimteschepen en lichtsabels je rond de oren! Eén van de grootste WTF-momenten uit de film was echter… een stukje brood!

 

Het brood is echt, en een knap staaltje ‘food design’. Zodra het water uit het schaaltje wordt gezogen (dat is een special effect), beginnen de ingrediënten als een waanzinnige te rijzen. Al met al werkten de makers drie maanden(!) aan dit broodje.

Het recept uit de film is puur om naar te kijken, met andere woorden: niet te hachelen. Omdat deze scène zo populair was, postte Disney zelf een recept dat er heel veel op lijkt, maar wel eetbaar is. Hier zie je hoe je er een ‘mugcake’ van maakt.

Harry Potter

Smekkies In Alle Smaken

Smekkies (Every Flavour Beans) zijn in de wereld van Harry Potter een bijzondere snoepsoort. Zoals de naam al aangeeft, kunnen ze elke smaak hebben die bestaat! Vanille, chocolade, citroen, maar ook: oorsmeer of snot!

Het klinkt magisch, maar deze snoepjes zijn makkelijker te maken dan je misschien denkt. De catch: je moet alle smaken wél in huis hebben. Het is niet moeilijk om jelly beans te maken, daarvoor heb je alleen maar fruitsap en gelatine nodig. Terwijl je deze mengt voeg je een smaakstof toe, en dan ben je eigenlijk al klaar!
 

Suiker, peper, vanille, knoflook; veel smaken heb je waarschijnlijk al in huis!

The Big Lebowski

White Russian

Als je je buik helemaal rond hebt gegeten, is het tijd voor een afzakkertje. The Dude uit The Big Lebowski drinkt ze graag, en door de populariteit van deze film is de White Russian een cultdrankje geworden. Het is een betrekkelijk eenvoudige cocktail: het is weinig werk, maar je moet de ingrediënten maar nét in huis hebben. Of… je gebruikt koffiemelkpoeder, zoals The Dude zelf (niet doen...).

Het lekkerst is een White Russian met verse (slag)room, wat koffielikeur en een beetje wodka. Neem het niet van ons aan, maar van Jamie Oliver himself!
 

Filmrecepten

Heb je zelf al eens eten uit een film proberen na te maken? Was het precies wat je ervan verwachtte, of heb je zelf leuke recepten? Laat het weten op Facebook!