Ferry Doedens en Koen Kardashian

Koen Kardashian bracht onlangs een boek uit over zijn leven, waarin hij onder andere flink uithaalt naar Ferry Doedens. De MTV-presentator vertelt daar nu meer over in MTV Sitdown.

Article continues after the ad

De realityster ging in 2018 samen met Ferry Doedens naar Londen om een homoparade bij te wonen. Helaas eindigde dat leuke uitstapje voor Koen in een ware nachtmerrie. Hij werd verleid door een man die uiteindelijk een gewelddadige overvaller bleek te zijn.

Traumatische ervaring

In zijn boek vertelt hij over deze traumatische ervaring, waarin hij duidelijk maakt dat hij niet op de hulp van Ferry hoefde te rekenen. "Daar zag hij Koen paniekerig op de grond liggen huilen. Een minuut of twintig, dertig bleef Ferry bij Koen, terwijl hij probeerde hem gerust te stellen. Daarna zei hij: 'Oke, ik ga nu de stad in. Als ik wat voor je kan doen, moet je maar bellen.' Koen zelf lag op dat moment als een hoopje ellende op de grond", valt te lezen in het boek Gelukkig verloren.

Liegen voor goede PR

Ook toen de realityster weer thuis kwam, was het van Ferry's kant stil. "Hij heeft mij geen moment bericht toen we weer thuis waren. Tot het bij Boulevard was", legt Koen nu uit in de video van MTV. "Dat had hij gezien en toen kreeg ik een bericht van 'm dat hij het jammer vond dat ik hem niet had genoemd. Hij had graag gewild dat ik had gezegd: 'Ik kreeg veel steun van vrienden, familie én Ferry Doedens'. Hij lag toen namelijk slecht, omdat hij er was uitgekieperd bij GTST." Die vraag schoot bij Koen in het verkeerde keelgat. "Hoe kun je zo zijn?" 

Geen steun

Kaj Nambiar die ooit zelf met Ferry Doedens streed tijdens Expeditie Robinson laat weten hier best geschrokken van te zijn. "Wat vond je precies heftig?" vraagt Koen Kardashian zich af. "Hij heeft mij toen niet gesteund en hij wilde wel dat ik dat liet weten in de media. Dat deed mij toen heel erg pijn en volgens mij weet hij dat niet eens."  De twee hebben dan ook nooit meer contact gehad. "Ik ben niet meer boos op hem en heb wel gezegd wat ik er toentertijd van vond, maar nu is het als ik hem tegenkom 'hallo' en 'dag' en 'that's all'."  

Bekijk de hele aflevering hier terug.