Het is alweer een tijdje geleden dat Idris Elba te zien was als Luther. Maar afgaande op de trailer voor het vijfde seizoen zit de regenjas hem nog steeds als gegoten!

Grimmig

De fans zal het niet ontgaan zijn: Idris Elba keert binnenkort terug als rechercheur John Luther. De afgelopen tijd werden we al lekker gemaakt met teasers en fragmenten, maar nu is er een eindelijk ook een eerste trailer. En zo te zien wordt het vijfde seizoen van Luther al net zo grimmig, duister en gemeen als zijn voorgangers!

More content below the advertising

 

Nachtbus

In het nieuwe seizoen wordt de titelheld geconfronteerd met een mysterieuze moordenaar. In de griezelige trailer zien we al hoe deze psychopaat zijn prooi letterlijk en figuurlijk besluipt tijdens een nachtelijk busritje. Gelukkig staat Luther er niet alleen voor: hij wordt in deze complexe zaak bijgestaan door zijn nieuwe partner Catherine Halliday (Wunmi Mosaku). De raadselachtige Alice (Ruth Wilson) maakt in de laatste seconden ook nog even haar opwachting in de trailer. Voeg daarbij de creepy cover van Britney Spears’ wereldhit ‘Toxic’ en de venijnige voorpret is compleet!

Het vijfde seizoen van Luther zal in de loop van 2019 in première gaan.

More content below the advertising

Geen show die zijn hoofdpersonages zo frequent uitmoordt als The Walking Dead. Momenteel zitten we vuistdiep in seizoen 9, maar welke survivors zijn eigenlijk nog de moeite waard? En wie mag er naar het land van de doden? Wij zochten het voor je uit!  

Let op: dit artikel bevat ook spoilers voor seizoen 9!

More content below the advertising

10. Jerry

De grote vriendelijke reus van de serie. Nog altijd de meest trouwe rechterhand ooit. Hij adoreert koning Ezekiel en is niet te beroerd om vijanden keihard door midden te klieven met zijn mega-axe. Sowieso het personage met het tofste wapen uit de serie.
 

9. Ezekiel
 

De onofficiële koning van de groep. Een inspirerende en altijd opbeurende leider die door diepe dalen ging vóór de apocalyps, maar ook zeker tijdens. We herinneren ons tijgermaatje Shiva nog maar al te goed. Veroverde het hart van Carol en dat is al een prestatie op zich.
 

8. Judith

Little ass-kicker is opeens een stukje ouder en nóg meer badass geworden. Met een eigen katana en natúúrlijk papa’s sheriff-hoedje. Misschien wel het personage met de meeste potentie in de serie. Hopelijk staat haar een gouden toekomst te wachten! Haar relatie met Negan is ook te interessant om te laten liggen.
 

7. Aaron

Nog altijd een tof personage dat stiekem al héél lang meedraait. Die metalen arm? Dat maakt ‘m alleen maar cooler. Is na de time jump een solide vechtersbaas (mede dankzij trainingen van Jesus). Roept geen haat op en dat is al heel wat! Tevens is het gewoon een lieve gast die altijd klaar staat voor zijn mede-survivors.
 

6. Negan

Zit momenteel nog altijd in de bak – ondanks enkele uitstapjes. Blijft een intrigerend personage. Ook interessant: als meedogenloze villain is hij natuurlijk verantwoordelijk voor vele, nog altijd enorm pijnlijke doden (Glenn en Abraham, *snik*). Toch voelen we nu, euhm, compassie? Vergeving gaat te ver, maar fans zouden het nu best balen vinden als hij de show moet verlaten – en dat zegt genoeg. Redemption is coming!
 

 

5. Maggie

Eeuhm, ja: dit is een lastige. We weten inmiddels dat ze plotseling verdween. Het was voor velen een shock om te horen dat deze aflevering blijkbaar ook haar laatste was. Die kwam een beetje uit de lucht vallen. Toch moeten we in de tussentijd niet vergeten dat Maggie één van meest geliefde personages ooit was. Of ze dat ook blijft, hangt helemaal af van haar onvermijdelijke terugkeer over een aantal jaar (als we mogen dromen).

Haar intense scène met Negan van dit seizoen blijft een hoogtepunt.
 

 

4. Rick

Staat enkel op dit lijstje omdat ‘ie nog gewoon leeft. Hoe en wat? Dat weet niemand. Die drie aankomende Rick-spin-off-films duiken dieper in de wereld en de toekomst van Mr. Grimes. Nog altijd de absolute leider van de show, ook al denken zijn vrienden dat hij dood is. Zijn ‘presence’ voel je nog steeds over de serie hangen en dat is een testament dat laat zien hoe enorm belangrijk hij nog steeds is.
 

3. Michonne

Gelukkig komt ze volgend seizoen gewoon terug, maar helaas is dat óók meteen haar laatste… We kunnen ons inmiddels geen TWD-wereld zónder Michonne meer voorstellen. Dat afscheid kan dan ook niet laat genoeg komen. Michonne bezit elke eigenschap die een TWD-personage goed maakt: ze is een badass, heeft een flink uitgediepte geschiedenis én haar motivaties zijn geloofwaardig. We gaan je missen!
 

2. Daryl

Onder diehard TWD-fans hoor je vaak de kreet: “If Daryl dies, we riot!” We zijn er van overtuigd dat Daryl na zoveel seizoenen nog altijd van onschatbare waarde is. Hij veranderde zo langzamerhand in het hart van de serie. Ricks rechterhand en Carols bff zonderde zich enige tijd af en kreeg een hond (genaamd Dog), maar nu is ‘ie weer helemaal terug - gelukkig maar!
 

1. Carol

Queen Carol is de grootste bazin die TWD kent. Geen enkel personage is zó erg veranderd in de loop van de serie. Kijk maar eens naar de Carol van seizoen 1: een frêle vrouw, bang voor haar man met zijn losse handjes. Nu weet je wel beter: ze is nu een supersterke moordmachine waar iedereen bang van moet zijn en redde de groep al ontelbare keren. Carol is het onbetwiste hoogtepunt van character development.
 

Irritant

4. Eugene

Nog altijd hopeloos verliefd op Rosita. En heel slim en inventief. Maar verder… is Eugene vrij doelloos. Hij kan zich op zijn minst verdedigen en dat was vroeger wel anders. Gooit er regelmatig onnavolgbare spraakwatervallen uit en we zijn nog altijd niet vergeten hoe hij de groep meerdere keren naaide als Savior.
 

3. Alden

Een van de weinige ex-Saviors met een werkend moraal kompas. Met hele goede looks. Vóór de time jump diende hij als Maggie’s sparringpartner en flirt, maar nu, ná de time jump, is ‘ie opeens met Enid samen? Beetje creepy. We zouden het echt niet erg vinden als The Whisperers ‘m omleggen (hij is toch al gevangen genomen).
 

2. Anne

Totaal onuitstaanbaar. Ook na haar transformatie van Jadis, leider van de garbage people, naar Anne, degene die waarschijnlijk opduikt in één van die drie aangekondigde Rick-films. Als ‘redder’ van Rick krijgt ze nog enige credits, maar voor de rest zullen we bar weinig onthouden van deze onverklaarbare creatie.
 

1. Henry

Vervelend puberjoch dat zich meer dan eens misdroeg. Schijnt een ‘prince’ te zijn. Hij belandde zelfs in de cel na een avondje zuipen met zijn nieuwe tienermatties. Met Carol en Ezekiel als ouderfiguren zou je meer verwachten. Had ooit een véél coolere oudere broer. Verder niet zo interessant.
 

Het hing natuurlijk al in de lucht, maar nu komt Netflix eindelijk met de bevestiging: er komt een tweede seizoen van The Haunting of Hill House! In 2020 is het zo ver.

More content below the advertising

Dat meldt The Hollywood Reporter. Seizoen 2 gaat er echter héél anders uitzien dan de eerste reeks. Vergeet Michiel Huisman; het nieuwe seizoen heet The Haunting of Bly Manor! Wat is dat nu weer? Nou, ook weer een creepy huis, maar dan op het platteland.  
 

 

Geesten

Hopelijk kunnen we wel weer met zijn allen geesten gaan tellen! Dat was tenslotte een belangrijke factor die The Haunting of Hill House extra goed maakte. De eerste afleveringen vielen sowieso goed in de smaak: het duistere familieverhaal van de Crains, en hun relatie met het creepy Hill-huis, kreeg bijna unaniem toprecensies.

Lekker dealtje!

Het nieuws komt voort uit een deal die Netflix sloot met de makers van Hill House, Mike Flanagan en Trevor Macy. Zij mogen voor 5 à 6 jaar aan de slag voor de streaminggigant. Verwacht dus nóg meer horrorseries in de geweldige stijl van Hill House.
 

 

Seizoen 2

Oké, Bly Manor dus. Het verhaal komt van Henry James’ psychologische horrorboek The Turn of the Screw en werd al meerdere keren verfilmd. In 2009 bijvoorbeeld, door de BBC. Het draait uiteraard weer om een vervloekt huis, waar twee weeskinderen samenwonen met een jonge vrouw die ze opvangt. En.. die vrouw denkt dat de kids geesten zijn.