Het is alweer een tijdje geleden dat Idris Elba te zien was als Luther. Maar afgaande op de trailer voor het vijfde seizoen zit de regenjas hem nog steeds als gegoten!

Grimmig

De fans zal het niet ontgaan zijn: Idris Elba keert binnenkort terug als rechercheur John Luther. De afgelopen tijd werden we al lekker gemaakt met teasers en fragmenten, maar nu is er een eindelijk ook een eerste trailer. En zo te zien wordt het vijfde seizoen van Luther al net zo grimmig, duister en gemeen als zijn voorgangers!

Article continues after the ad

 

Nachtbus

In het nieuwe seizoen wordt de titelheld geconfronteerd met een mysterieuze moordenaar. In de griezelige trailer zien we al hoe deze psychopaat zijn prooi letterlijk en figuurlijk besluipt tijdens een nachtelijk busritje. Gelukkig staat Luther er niet alleen voor: hij wordt in deze complexe zaak bijgestaan door zijn nieuwe partner Catherine Halliday (Wunmi Mosaku). De raadselachtige Alice (Ruth Wilson) maakt in de laatste seconden ook nog even haar opwachting in de trailer. Voeg daarbij de creepy cover van Britney Spears’ wereldhit ‘Toxic’ en de venijnige voorpret is compleet!

Het vijfde seizoen van Luther zal in de loop van 2019 in première gaan.