Na 15 seizoenen is het schluss voor Koefnoen. Dit maakte de producent van het programma vandaag bekend.

Article continues after the ad

Paul en Owen

Koefnoeners Paul Groot en Owen Schumacher zeggen in een verklaring dat ze het werken met hun team ontzettend gaan missen. “Maar wij sluiten niet uit dat onze types in de toekomst nog eens ergens anders zullen opduiken. Koefnoen is voor ons een manier van kijken naar de wereld geworden."

Nieuwe zaterdagavondshow

Reken maar dat hun typetjes in de toekomst ergens anders opduiken. De publieke omroep heeft het duo namelijk al gevraagd aan de slag te gaan met een gloednieuwe zaterdagavondshow. Iets waar Schumacher en Groot zeer dankbaar voor zijn en absoluut geen ‘nee’ tegen zeggen. 

Koefnoen

Koefnoen, dat ‘voor niks’ betekent, is sinds het najaar van 2004 op de buis. In het satirische programma voeren centrale figuren Schumacher en Groot in samenwerking met verschillende cabaretiers, onder wie Bianca Krijgsma, Sanne Wallis de Vries, Eric van Sauers en Erik van Muiswinkel, sketches op. In Koefnoen werden de actualiteiten en andere thema’s op een typische cabareteske manier op de hak genomen. In 2006 won het programma een Zilveren Nipkowschijf.