Lang Leve de Liefde

Dat de 78-jarige Johan en de 73-jarige Anne niet met elkaar door een deur kunnen werd wel duidelijk in Lang Leve de Liefde. Johan had een herfststukje meegenomen voor zijn date, maar was er niet van gediend dat Anne met lege handen aankwam.

“Ik heb niets meegenomen. Ik ben het cadeautje”, zei Anne nog vrolijk tegen Johan. Aan het begin van de aflevering had hij daar geen probleem mee: “Geeft niets!”

‘Ik vind het krenterigheid’

De volgende dag sloeg de stemming volledig om. Johan was er helemaal klaar mee: “Ik heb dit herfststukje voor je meegenomen, maar jij hebt helemaal niets mee! Alleen jezelf heb je meegenomen, helemaal niks. Wat ik met jou heb meegemaakt, helemaal niks. Nou, het is echt een blamage hoor.” Hij sluit met woede af: “Ik vind het krenterigheid!”

Article continues after the ad

“Ik vind jou een geweldige… botte kerel. En dat stukje van jou mag je in je reet steken.” Johan liet zich niet de kaas van het brood eten: “Wat een opmerking van jou als vrouw.”

Lekker stukkie kaas

Over kaas gesproken. Mevrouw en meneer konden het de avond daarvoor al niet goed met elkaar vinden. Johan had namelijk wel zin in een stukje kaas: “Zou jij straks een paar stukjes kaas voor mij willen snijden?”, vroeg hij. Maar Anne dacht daar wel anders over: “Waarom? Dat kun je zelf ook. Dat kan toch in de pauze?”

Johan mopperde lekker verder tijdens de voetbalwedstrijd: “Kijk nou mee”, zei Johan tegen Anne. Zij keek ondertussen gewoon weg op haar telefoon: “Je kunt mij niet dwingen”

Ook voor Camping Life-presentator Sander Janson en stylist Roy Donders was het programma geen succes. Zij deden eerder mee in de hoop de ware tegen te komen.

Lang Leve de Liefde zie je elke werkdag om 18:00 uur op SBS6